nba

2019.04.16. 07:45

Harmincegy pontos hátrányból verte a Clippers a címvédőt

A vendég Los Angeles Clippers harmincegy pontos hátrányból fordítva egyenlítette ki a címvédő Golden State Warriors elleni párharcot az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának hétfői játéknapján.

A kaliforniai együttes hét és fél perccel a harmadik negyed vége előtt még 63-94-re állt, s innen állt fel, ami az NBA történetének legnagyobb fordítása a rájátszásban. Az eddigi rekord a Los Angeles Lakershez fűződik, amely 1989-ben 29 pontos hátrányból fordított a Seattle SuperSonics ellen.

A vendégeknél Lou Williams a cserepadról beszállva 31 pontot szerzett és kiosztott 11 gólpasszt. Az oaklandiek 16.5 másodperccel a vége előtt még egy ponttal vezettek, de ekkor jött Landry Shamet hárompontosa, amivel fordult a kocka.

A vereség mellett a Golden State elvesztette DeMarcus Cousinst, aki várhatóan combsérülése miatt ebben a szezonban már nem játszhat.

Keleten a Philadelphia 76ers azt követően, hogy a párharc első mérkőzését elveszítette otthon a Brooklyn Nets-cel szemben, most egy sima, 22 pontos sikerrel egyenlített ki.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:

Keleti főcsoport:

Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets 145-123

Az állás: 1-1

Nyugati főcsoport:

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 131-135

Az állás: 1-1

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!