röplabda

2019.04.27. 21:46

Hazai pályán nyerheti meg a bronzérmet a rekordbajnok

Hazai pályán, magabiztosan győzött a Kecskemét a Fino ellen a férfi röplabda-bajnokság harmadik helyéért kiírt párharc harmadik összecsapásán, így 2-1-re szépített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában. A két együttes legközelebb hétfőn 18 órakor Kaposváron mérkőzik meg egymással.

Molnár Gábor

A bronzcsata első felvonását a hírös városban nyerte meg a Fino, a második találkozót pedig emlékezetes, nagy csatában, 3–2-re sikerült behúzni. A kupagyőztes kecskemétiek számára nem maradt más esély, mint a párharc harmadik felvonását, hazai környezetben hozni.

Ehhez képest a kaposváriak kezdtek jobban, s az elején már 8–2-re, majd 15–12-re is vezettek. A folytatásban aztán fordult a kocka, és a KRC előbb befogta riválisát, aztán meg sem állt a játszmagyőzelemig. A térfélcsere után ugyancsak jól rajtolt a Fino, majd szoros küzdelem bontakozott ki a pályán. A hajrára is döntetlen állással fordultak a csapatok, és a végén megint a Kecskemét örülhetett. Mindezek után, a harmadik szettre szétesett a somogyiak játéka, és mindössze 13 pontot tudtak összeszedni.

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár SE 3–0 (22, 22, 13)

Kecskemét, 200 néző. V: Jámbor, Horváth M.

Kecskeméti RC: Gacs (5), Szabó M. (5), Pesti (13), Sanchez (9), Krupánszki (15), Deliu (2). Csere: Deák (liberó), Török Sz (-). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Fino Kaposvár: Nagy J. (5), Bozóki (15), Kalmár (2), Nagy P. (19), Horváth K. (2), Keen (1). Csere: Pápai (liberó), Bögöly (1), Kulcsár (2). Vezetőedző: Demeter György

Demeter György: – Úgy tűnik, a csütörtöki, 3–2-es győzelem minket viselt meg jobban. A kevés hibával játszó Kecskemétet a ragyogó kezdés ellenére sem tudtuk legyőzni. Remélem, a játékosok a hétfői mérkőzésre tartalékolják az erőiket.

A párharc állása: 2–1 a Fino javára.

A döntőben:

Vegyész RC Kazincbarcika–LV Sport Pénzügyőr SE 3–0 (17, 23, 23).

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez (-), Németh (14), Juhász (11), Szabó D. (11), Milev (7), Macko (10). Csere: Vitko (liberó), Blázsovics (1), Toronyai (-). Vezetőedző: Marek Kardos.

Pénzügyőr: Magyar (3), Kiss D. (1), Flachner (1), Kovács Z. (16), Vitjuk (8), Rása (6). Csere: Bán (liberó), Szalai (9), Kovács S. (3). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőben az állás 2-1 a Vegyész RC Kazincbarcika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában