Hallgassa élőben!

Kemény csatákat ígér a forduló

Két nagy rangadót is rendeznek a megye egyben: a Nagyatád a Nagybajomot, a Balatonlelle pedig a Balatonkeresztúrt fogadja.

Mivel szombat október 23-ára esik, így a tizedik forduló mérkőzéseit vasárnap 14.30 órától rendezik a Somogy megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az ifjúsági találkozók két órával előbb kezdődnek.

Segesd SE–Toponár SE
A hazaiak az előző fordulóban nagyon fontos három pontot gyűjtöttek be, ráadásul idegenben, a Marcali otthonában, így elmozdultak az utolsó helyről. Bérdi József tanítványai rengeteg gólt kaptak az eddig lejátszott nyolc forduló alatt, szám szerint huszonnégyet, s ez a legtöbb a mezőnyben, s keveset is lőnek; eddig mindössze négyszer vették be aktuális ellenfelük kapuját. A Toponár nem büszkélkedhet az előző négy játéknapon nyújtott teljesítményével, lévén Ivusza Gáborék kikaptak a Kadarkúttól, a Nagyatádtól, a Jutától és a Balatonlellétől is. Ezeken a meccseken tizenhétszer zörgették meg a hálójukat, Németh Norberték viszont egyszer sem voltak eredményesek. Mindezek tükrében nehéz lenne megtippelni, ki nyeri meg az összecsapást, ám talán a vendégek egy hajszállal esélyesebbek.

Kadarkút VSK–Balatoni Vasas SE
Rátalált a győztes útra a Kadarkút, mely egyetlen vereségét az első fordulóban gyűjtötte be, fokozatosan kapaszkodnak felfelé a tabellán Pandur Ádámék, akik az elmúlt öt fordulóban tizenhárom egységet szorgoskodtak össze. Ráadásul egyre nagyobb a rotációjuk is, hiszen visszatérhettek már az eltiltottjaik, így minőségi labdarúgók foglalnak helyet a kispadon is. A balatoniak szereplése nem úgy alakult, ahogy az várható volt, hiszen a kilencedik pozíciónál sokkal feljebb várták őket a szakemberek. Igaz, legutóbb értékes pontot szereztek a bajnoki címre is esélyes Nagyatád ellen, előtte pedig megverték a Jutát, de még így is csak hét pont szerepel a nevük mellett. A találkozó egyértelmű esélyese a házigazda.

Nagyatádi FC–AC Nagybajom
A forduló egyik nagy, ha nem a legnagyobb rangadóját rendezik Nagyatádon, ahol két bajnokaspiráns csap össze. Teljesen felesleges az esélylatolgatás, hiszen bármelyik gárda behúzhatja mind a három bajnoki pontot, de az is előfordulhat, hogy döntetlen lesz az eredmény. Egy azonban biztos, ezt a meccset látni kell.

Juta SE–Tabi VSC
Az elmúlt két összecsapását elvesztette a Juta, a Nagybajomtól ki lehet kapni, de az, hogy a Balatoni Vasas nyerni tudott Tóth Norberték otthonában, abszolút meglepetés. Ennek ellenére is a jutaiak a találkozó esélyesei, hiszen a Tab eddig három pontot gyűjtött csak be; a nyitányon legyőzték a Marcali gárdáját.

Balatonlelle SE–Balatonkeresztúr SK
Sok a sérült, a hiányzó Balatonkeresztúron, így jó néhány pontot elhullajtott Páli Norbert vezetőedző alakulata. Az előző körben a Csurgóval játszottak döntetlent, előtte pedig egy súlyos vereségbe szaladtak bele Somogysárdon. Most ahhoz a Balatonlelléhez látogatnak, mely a pontvadászat egyik favoritja, s a harmadik helyen áll a táblázaton. Ha csak a pillanatnyi formát nézzük, akkor valószínűleg Horváth Károly társulata magabiztosan nyeri majd a meccset, de a gondok ellenére is nagy potenciál van a keresztúri csapatban, így okozhat meglepetést.

Csurgói TK–Somogysárd SE
A Csurgó stabil középcsapattá nőtte ki magát, néha okoznak meglepetést és hozzák a kötelezőket. Ellenfelük az a Somogysárd lesz, mely bombaformában van, ráadásul vezeti a megye egyet. Weimann Gáborék bejelentkeztek a bajnoki címre, s ha ezen az úton akarnak továbbmenni, akkor Domján Lászlóék otthonából is el kell hozniuk a pontokat.

A góllövőlista élcsoportja: 1. Nikolic Vukan (Nagyatádi Futball Club) 11 gól, 2. Kuti Richárd (Somogysárd SE) 10 gól, 3. Kuti Krisztián (Somogysárd SE), Iván Dániel (Kadarkút) és Papp Kristóf (Balatonkeresztúr SK) 6 gól, 6. Hegedűs Gyula (Balatonlelle) és Orsós Viktor Márk (Kadarkút VSK) 5 gól, 8. Benke Bálint (Balatonlelle), Böjte Patrik Gábor (Balatonlelle), Cséfalvay Dominik (Nagybajom), Fésűs Ádám (Nagybajom), Horváth Milán (Balatonkeresztúr), Márton András (Nagybajom) és Vető Ákos (Nagybajom) 4-4 gól.

Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság

A 11. forduló párosítása. Vasárnap, 14.30 óra: Buzsák–Balatonföldvár, Kiskorpád–Karád, Dél-Balaton FC–Kaposfüred, Fonyód–Kéthely, Kaposfő–Böhönye, Kaposmérő–Balatonszabadi, Zamárdi–Mezőcsokonya, Somogyjád–Öreglak, Lengyeltóti–Balatonberény.
A góllövőlista élcsoportja: 1. Rack Róbert (Lengyeltóti) 14 gól, 2. Virágh László (Öreglak) 12 gól, 3. Valkó Tibor Balázs (Öreglak) 11 gól, 4. Bartos József (Kaposmérő) 9 gól, 5. Farkas Tamás (Böhönye), Kuti Sándor (Mezőcsokonya), Pántics Szabolcs (Buzsák), Vass Alex Adrián (Kéthely) 8-8 gó.

Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság

A 9. forduló párosítása. Vasárnap, 14.30 óra: NKSE Balatonszárszó–Osztopán SE, Inke Villtek SE–Bodrog SC, FC Barcs–Kapostáj Zimány SE, Somogyvári KÖSE–Csokonyavisontai KSE, Babócsa SE–Szabás SE, Berzence SE–Szőlősgyörök KSE.
A góllövőlista élcsoportja: 1. Gergulás Ferenc (FC Barcs) 14 gól, 2. Papp László (Berzence SE) 12 gól, 3. Kiss Bálint (Inke Villtek SE) és Tompa László (FC Barcs) 9-9 gól, 5. Kamp Róbert Márió (FC Barcs) 8 gól, 6. Radák Tamás (Berzence SE) és Takács Dávid (NKSE Balatonszárszó) 7-7 gól.

Megyei IV. osztályú labdarúgó-bajnokság

Az előttünk álló hétvégén nem rendeznek mérkőzéseket a negyedosztályban, így egy hét pihenőt kapott minden együttes. Utána azonban újra beindul a nagyüzem, a kimaradt, kilencedik fordulót a tizenegyedik játéknapra tették át, így a tizedik lesz az október 30-31-ei hétvégén.
Északi csoport, a 10. forduló párosítása. Október 30. és 31. (kezdés 14 óra): Szombat: Balatonújlaki SE–Mernye KSE, Somogybabod SE–Andocs Községi SE. Vasárnap: Ádánd KSE–Kötcse SE, Balatonendrédi Haladás FC–Visz Dél-Balaton FC, BBSC–Nágocs SE, Kapolyi SE–Koppányvölgye FC.
A góllövőlista élcsoportja: 1. Bacskai Gergő Gyula (Kötcse) 8 gól, 2. Györki Róbert (Somogybabod) és Kovács Levente (Balatonendréd) 7-7 gól, 4. Fábri István (Mernye), Kult Péter (Koppányvölgye) és Rácz Attila Patrik (Koppányvölgye) 6-6 gól.
Déli csoport, a 10. forduló párosítása. Október 30. és 31. (kezdés 14 óra): Mezőcsokonya SE II.–Lábod Medosz SE, Somogyszobi VSE–Kapos­újlaki SC, Gyékényes SE–Csököly ÖSE. Vasárnap: Somogyszili SE–Somogyjád II.-Alsóbogát, Mike FC–Homokszentgyörgyi SE.
A góllövőlista élcsoportja: 1. Tóth Szebasztián (Somogyszili SE) 13 gól, 2. Balaton Bence (Homokszentgyörgyi SE), Farkas Richárd (Homokszentgyörgyi SE), Kalló Ármin János (Mike FC) és Kiss Dávid (MIke FC) 9-9 gól.

Fotó: Lang Róbert

A bajnokság állása

1. Balatonlelle 7 7 0 0 33–0 21
2. Hetes 8 6 2 0 20–5 20
3. Somogysárd 8 6 0 2 24–15 18
4. Nagybajom 8 5 1 2 24–9 16
5. Tab 7 5 0 2 18–6 15
6. Magyaregres 7 4 1 2 9–5 13
7. Kadarkút 8 3 2 3 14–12 11
8. Balatoni Vasas 7 3 2 2 13–11 11
9. B.keresztúr 8 3 1 4 16–20 10
10. Toponár 8 2 2 4 14–22 8
11. Marcali 8 2 2 4 7–21 8
12. Nagyatád 6 2 1 3 11–9 7
13. Babócsa 6 2 1 3 6–12 7
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ho-ho-ho-hó!
Mindenki megnyugodhat: nem covidos a Mikulás
Malika és Julio / 6 órája
Bayer Zsolt: Európa elrablása (1. rész)
Bayer Zsolt, a Mediaworks Hírcentrum publicistája új cikksorozattal jelentkezik.
Gyász
„Küzdöttél, de már nem lehet, átölel a csend és a szeretet.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy APRÓ FERENC életének 87. évében elhunyt. Temetése december 8-án szerdán, 11 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. Szerettei
"Mikor a testemet már roskadozva vittem, "Mikor a testemet már roskadozva vittem, váratlanul csendesen átölelt az Isten". Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk BANKA LAJOSNÉ Dömötör Mária életének 85. évében szerető szíve örökre megpihent. December 9-én 14.45 órakor örök nyugalomra helyezzük a csurgói József Attila utcai temetőben, előtte 14 órakor gyászmise a Jézus szíve templomban. Ezúton köszönjük meg mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük mindenkitől. Gyászoló családja
"Búcsú, mit nem mondtál ki, nekünk elmaradt. Hisz még élni akartál a földi kín alatt.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy OTT FERENC mezőcsokonyai lakos, 76 éves korában hirtelen elhunyt. Temetése december 10-én pénteken a 10 órai gyászmisét követően lesz a csombárdi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Szerető lányai, vejei és unokái
"Nem felejtelek, amíg dobog a szívem. Úgy érzem, te is itt vagy velem. Te voltál mindenem, amíg éltél. Egy a reményem, ami éltet és vezet, Hogy egyszer majd találkozom veled." Soha el nem múló fájdalommal emlékezem CSÖKLI JÁNOS 8 éves elmúlására. Örökké gyászoló feleséged és szeretteid
Mély fájdalommal tudatom, hogy édesanyám SIPOS JÓZSEFNÉ Varga Gizella balatonboglári, majd balatonlellei lakos életének 88. évében elhunyt. Temetése december 7-én, 14 órakor lesz a balatonboglári temetőben. Gyászoló fia
"A lélek oda áhítozik, ahonnan a földre szállt. Ott örök nyugalom vár reá, tekintete megnyugszik, a tiszta és csillogó fényeken." Gige Község Önkormányzata megrendülve tudatja, hogy CSONTOS JÁNOSNÉ Manci néni Gige község díszpolgára, a település volt könyvtárosa, óvónője életének 91. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Utolsó útjára 2021. december 4-én, szombaton 10 órakor kezdődő mise után kísérjük a gigei temetőben. Emlékét szívünkben megőrizzük!
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy ORBÁN ZOLTÁNNÉ Hegyi Magdolna balatonlellei lakos 67 éves korában elhunyt. Temetése december 6-án, 14 órakor lesz a balatonlellei régi temetőben. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy férjem, édesapám VINCZE LAJOS hedrehelyi lakos tragikus hirtelenséggel életének 70. évében 2021.11.27-én elhunyt. Kérésének megfelelően nyilvános temetés nem lesz. Gyászoló szerettei
Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy községünk polgármestere SUDÁR ZOLTÁN tragikus hirtelenséggel életének 54. évében november 23. napján elhunyt. Végső búcsúztatására december 4-én, szombaton 11 órakor kerül sor a mezőcsokonyai temetőben. Sudár Zoltánt Mezőcsokonya Község Önkormányzata saját halottjának tekinti. Emlékét és munkásságát örökké megőrizzük! Gyászoló családja és Mezőcsokonya Község Önkormányzata
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZALAI RICHÁRDNÉ Kimmel Éva volt kaposvári lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése december 8-án 14 órakor a kaposvári Keleti temetőben lesz. A Gyászoló család
„Emléke él és élni fog, míg az én szívem e földön még dobog. Őrzöm a képét, a mosolyát, a hangját s minden gesztusát. Mert nem halt meg Ő, még mindig él nekem, csak messze távozott, hol meg nem érinthetem.” Fájó szívvel emlékezek drága leányom GABOSNÉ TÓTH JOLÁN halálának 7. évfordulójára. Bánatos édesanyád
„Elköltöztél nem vagy többé, Nekünk mégis élsz örökké.” Fájó szívvel tudatjuk, hogy SZILÁGYI LÁSZLÓ ISTVÁNNÉ Dezső Mária volt batéi lakos, 61 éves korában elhunyt. Temetése december 6-án hétfőn, 13 órakor lesz a batéi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰS BÉLA kaposvári lakos életének 82. életévében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Szerettünktől december 6-án, hétfőn 14 órakor veszünk végső búcsút a kaposvári Nyugati temetőben. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Szerető családja
"Az emlékezéshez nem emlék, Hanem szeretet kell, S akit szeretünk, Azt nem feledjük el." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSONTOS JÁNOSNÉ Ivelics Mária volt gigei óvónő és könyvtáros 91 éves korában, november 18-án elhunyt. Temetése december 4-én lesz a helyi katolikus imaházban és temetőben. A mise 10 órakor, a szertartás 10:30 órakor kezdődik. Gyászoló szerettei
"Nem fogjuk már elgyöngült kezed, Nem símogatjuk őszülő fejed. Nem tekint ránk aggódó szemed, Marad a csend... Mindent köszönünk Neked!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KURUCZ IMRÉNÉ Kósa Mária volt szennai lakos 94 éves korában elhunyt. Temetése december 3-án 11 órakor lesz a szennai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk ING. KÓTHAY GÁBOR vízügyi mérnök halálának 1. évfordulóján. Szerető családja
Szomorúan tudatjuk, hogy LÉGRÁDI FERENCNÉ balatonfenyvesi lakos 2021.11.28-án 91 éves korában elhunyt. Végső búcsút 2021.12.04-én szombaton 11 órakor a fenyvesalsói temetőben veszünk tőle. Előtte gyászmise a fenyvesalsói Szűz Mária templomban 10 órakor lesz. Fájó szívvel gyászolja leánya, menye, unokái és dédunokái
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KUZMA FERENCNÉ Kerekes Veronika kaposvári lakos, életének 67. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése december 3-án, pénteken 13 órakor lesz a kaposvári Keleti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó újára elkísérik gyászunkban osztoznak. Szerető családja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SKIBA MIKLÓSNÉ és SKIBA MIKLÓS hamvait kérésüknek megfelelően szűk családi körben november 26-án pénteken 14 órakor helyeztük örök nyugalomra a kaposvári Nyugati temető szóróparcellájában. Gyászoló szerettei
"Vágytam maradni még szeretteim között, A sors végül ellenem döntött. Búcsúzni nem tudtam, ajkam nem engedett, Amit mondtam volna, tudja, aki szeretett." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALOGH FERENCNÉ Radványi Erzsébet női szabó Kaposvár, Pécsi utcai lakos 75 éves korában csendesen elhunyt. Temetése december 1-jén 10 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászolják férje, lánya, unokája
ritka alkalom / 6 órája
Ilyet mi már nem láthatunk ebben a században: teljes napfogyatkozást fotóztak
Forma-1 / 7 órája
Lewis Hamilton nyerte az első Szaúdi Nagydíjat
Vidékfejlesztés / 7 órája
Újabb támogatásokra számíthatnak a fiatal gazdák
Francia elnökválasztás / 7 órája
Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour
Covid–19 / 7 órája
Wikonkál: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat
merész / 7 órája
Szinte meztelenül pózolt a világ legszexibb pankrátorlánya