Labdarúgó NB II.

2018.07.29. 22:10

Hiába az Elek-dupla, kikapott a BFC Siófok a nyitányon

Hiába rúgott – Elek révén – két gólt és vezetett tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt mégsem szerzett pontot a BFC Siófok. Utoljára hat éve fordult elő a balatoniakkal, hogy nem szereztek pontot a szezonnyitón, igaz akkor még élvonalban szerepeltek.

Keszthelyi Zoltán

BFC Siófok–ZTE FC 2–3 (0–1)

Siófok, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Király Zsolt, Baghy Csaba)

Nem indult jól a meccs, a balatoniak egy félidőnyi előnyt adtak ellenfelüknek, mely helyzet nélkül, egy remek Vojnovic bombával kerültek előnybe közvetlenül a szünet előtt. A balatoniak viszont két szöglet utáni Elek góllal fordítottak, az elsőnél Lorentz kapufája után passzolta a hálóba a játékszert a kék-sárgák támadója.

 

A balatoniaknak jót tett Bolla és Petneházi beállása, fölényben játszottak, helyzeteket dolgoztak ki, megérdemelten fordították meg a találkozót. Hogy a vezetésük után mi történt, azt nehéz megmondani, szemmel láthatóan abban bíztak, hogy a hátralévő időt kihúzzák kapott gól nélkül pedig döntetlennél, közvetlenül Elek második gólja előtt vélhetően azért lépte meg Varga Attila edző a Medgyes Szilágyi cserét, hogy csapata támadásait segítse...

Nem hogy nem sikerült megőrizni az előnyt, Madarász hatalmas góljával egyenlített, sőt már a hosszabbításban egy Babati javára befújt – finoman szólva vitatható – büntetőnek köszönhetően ki is kaptak a házigazdák. A kék-fehérek támadójának bal oldali elfutásai jelentették az egyetlen veszélyt Molnár kapujára, Babatit a találata után – második sárga lappal – kiállította a játékvezető, parázs hangulatban ért véget a találkozó, melynek utolsó pillanataiban Szilágyinak még volt egy lehetősége az egyenlítésre.

BFC Siófok: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs., Lorentz, Nemes – Réti (Bolla – 46.p.), Gál M. – Nagy D., Csilus T. (Petneházi – 63.p.), Medgyes (Szilágyi 79.p) – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

ZTE FC: Zöldesi – Gergényi, Szépe, Devecseri, Bedi – Kiss M., Vojnovic (Popin – 65.p.) – Babati, Hudák (Kulcsár K. – 80.p.), Madarász – Gajdos (Kónya – 94.p.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Vojnovic (45+1.p.), Elek B. (48.p., 79.p.), Madarász (86.p.), Babati (91.p. – 11-esből).

Kiállítva: Babati (92.p. – második sárga lap).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában