labdarúgás

2019.04.14. 20:13

Horváth gólja egy pontot ért a mumus Dorog ellen

Nem megy a Dorogi FC ellen, amióta utóbbiak feljutottak a másodosztályba, képtelen nyerni ellenük a BFC Siófok, pedig ez már a hatodik egymás elleni bajnoki volt! A győzelem is benne volt a meccsben, kár a gyenge kezdéséért...

Keszthelyi Zoltán

Nagyon jól kezdett a Dorog vagy rosszul az – eltiltott Horváth Attila és Balogh Benitó nélküli – Siófok, ám mindenestre tíz perc után máris vezettek Kitl 17 méteres, jól eltalált lövésével a vendégek, akik négy nyeretlen meccsel a hátuk mögött érkeztek Siófokra. Az előnyük ráadásul teljesen megérdemelt volt, hisz addig szinte csak a balatoni térfélen folyt a játék... A sárga–kékek az első félidőben mindössze két pontrúgással veszélyeztettek: Magasföldi szabadrúgása azonban a bal kapufa mellé szállt, mint ahogy Horváth Péter fejese is, s miután a vendégek sem találtak kaput, felejthető első félidőt hozott ez a bajnoki.

A fordulás után már más meccs kezdődött, Szentpéterinek dolga is akadt Magasföldi szabadrúgása és Szakály csúsztatása után. Lendületsebben, kapura veszélyesebben játszottak a balatoniak, akik megérdemelten egyenlítettek Horváth Péter révén, aki Kiss Balázs jobbról élesen a kapu elé belőtt labdáját csúsztatta a hálóba! A télen érkezett támadónak ez volt a harmadik találata, ezeket az elmúlt négy fordulóban szerezte, vagyis azon kevesek egyike, aki jó formát mutat Siófokon. Az egyenlítés utáni 10–15 percben nagy erőket mozgósítottak Medgyes és Horváth vezetésével a tópartiak a győztes találatért, ám az utolsó passzok hiányoztak, vagy Szentpéteri védett.

A dorogiaknak ez a siófoki már az ötödik nyeretlen bajnokijuk volt egymás után, míg a balatoniak az egy pontnak köszönhetően hat fordulóval a vége előtt továbbra is őrzik hatpontos előnyüket a kieső helyen álló Ceglédi VSE, Credobus Mosonmagyaróvár páros előtt.

Merkantil Bank Liga NBII – 32. forduló

BFC Siófok – Dorogi FC 1–1 (0–1)

Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kóbor Péter, Legeza László)

BFC Siófok: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs. (Zamostny, 70.p.), Izing, Jánvári – Medgyes, Gál, Réti (Csibra, 70.p.), Horváth P. – Magasföldi, Szakály D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dorogi FC: Szentpéteri – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. – Lénárt – Városi (Fodor Á., 90.p.), Hegedűs M. (Nagyházi, 64.p.), Kitl M., Szedlár – Vígh Á. (Paudits, 69.p.). Szakmai igazgató: Balogh Pál.

Gólszerzők: Kitl M. (10.p.), Horváth P. (66.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában