Salzburg

2019.07.05. 18:10

Húszmillió euróért sem adnák el Szoboszlait

Sajtóhírek szerint egy új, ötéves szerződést ajánlanak majd fel a Transfermarkt által 12 millió euróra becsült futballistának.

Budapest, 2017. október 5. Szoboszlai Dominik a Magyarország - Olaszország U21-es labdarúgó felkészülési mérkõzésen a fõvárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. október 5-én. A Guardian brit napilap 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításában a világ 60 legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta a játékost. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az osztrák Kronen Zeitung forrásai szerint a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának magyar középpályását, Szoboszlai Dominikot még 20 millió euróért sem adná el a klub, továbbá új szerződést kötnének vele – írja a Nemzeti Sport.

A lap a salzburgi csapat egyik

legígéretesebb játékosának nevezi a magyar középpályást,

akit topklubok (Arsenal, Barcelona, Juventus) játékosmegfigyelői tartanak figyelemmel.

A Salzburg 2019-ben eddig közel 70 millió euró értékben adott el játékosokat, így nincsen szüksége arra, hogy további profitot termeljen játékoseladásból, ezért még egy

20 millió eurós ajánlatra is nyugodt szívvel nemet mondhat.

A magyar középpályás márciusban írt alá egy 2022-ig szóló szerződést az osztrák bajnokcsapattal, amelyben egyes hírek szerint szerepel egy körülbelül 20-25 millió eurós kivásárlási ár. A Salzburg azonban reménykedik abban, hogy a jövőben ennél drágábban is eladhatná a négyszeres magyar válogatott labdarúgót.

Ennek érdekében a Kronen Zeitung szerint egy új, ötéves kontraktust ajánlanak majd fel a Transfermarkt által 12 millió euróra becsült futballistának, amiben nem szerepel kivásárlási záradék.

Jelenleg úgy tűnik, hogy

Szoboszlai Dominik nem vált klubot a nyáron,

mivel ő, valamint ügynöke, Esterházy Mátyás is többször hangsúlyozta, jó helyen van most a 18 éves játékos, aki először végzi a felkészülést a felnőttcsapattal.

Borítókép: illusztráció / Szoboszlai Dominik a Magyarország – Olaszország U21-es labdarúgó felkészülési mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. október 5-én. A Guardian brit napilap 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításában a világ 60 legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta a játékost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!