nba

2019.03.20. 09:08

Huszonnyolc pontos hátrányból fordított a Nets a Kings otthonában

Huszonnyolc pontos hátrányból nyert a Brooklyn Nets a Sacramento Kings otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A mérkőzésre négy vereséggel érkező vendégeknél D'Angelo Russel volt a legeredményesebb: karrierje legjobb teljesítményével 44 pontot szerzett, találatai több mint felét, huszonhetet a negyedik negyedben érte el.

Stephen Curry 36 pontot szerzett – 22-t a harmadik negyedben -, csapattársa, Klay Thompson pedig 28 ponttal járult hozzá a címvédő Golden State sikeréhez a Minnesota otthonában. A Timberwolves sorozatban negyedszer kapott ki, hazai környezetben hat győzelem után először.

Clint Capela (26 pont, 11 lepattanó) és James Harden (31 pont, 10 gólpassz, 8 lepattanó) volt a vendégként győztes Houston két húzóembere Atlantában. A Hawks egymást követő harmadik összecsapásán maradt alul, a Rocketsszal szemben sorozatban negyedszer.

A keleti főcsoportban éllovas Milwaukee-ban Khris Middleton 30 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a Los Angeles Lakers legyőzéséből. Utóbbi egymást követő negyedik meccsét bukta el – mindet vendégként -, legutóbbi tíz találkozójából a kilencediket.

Sorozatban ötödször nyert a Philadelphia, amely ezúttal Ben Simmons (28 pont) és JJ Redick (27 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) vezértelével kerekedett a házigazda Charlotte fölé. A 76ers a szezonban negyedszer csapott össze a Hornetsszel, és negyedszer győzte le szűken. Két hosszabbításos sikere mellett októberben két, ezúttal négy ponttal bizonyult jobbnak.

A Los Angeles Clippers egymást követő harmadik győzelmét aratta – ezúttal az Indianát gyűrte le -, és növelte esélyeit a rájátszásra. Jelenleg a nyugati főcsoport 8. helyén áll.

Eredmények:

Charlotte Hornets-Philadelphia 76ers 114-118

Atlanta Hawks-Houston Rockets 105-121

Milwaukee Bucks-Los Angeles Lakers 115-101

Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 107-117

Sacramento Kings-Brooklyn Nets 121-123

Los Angeles Clippers-Indiana Pacers 115-109

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!