Vízilabda

2019.05.11. 19:00

Idegenben került hátrányba a KVK

Az UVSE otthonában kezdte az E.ON férfi vízilabda OB I. rájátszásának második fordulóját a Kaposvári VK. A 13. helyért vívott párharc első mérkőzését a budapestiek nyerték, de ezzel még nem dőlt el semmi.

Klein Péter

A Kaposvári VK a Vasas, míg az Újpest a KSI legyőzésével biztosította be első osztályú tagságát, így már csak egy kérdés maradt: a somogyiak, vagy a fővárosaik végeznek a bajnokság 13. helyén. A rájátszás második körének első mérkőzését a kaposváriak kezdték jobban, hiszen Kovács Olivér és Nikola Giga találataival kétgólos fórra tettek szert. A hazaiak azonban még az első negyedben egalizáltak, majd a szünetig a vezetést is átvették.

A fordulás után három góllal is elléptek a fővárosiak, majd a negyedik negyedben tovább növelték előnyüket. A kaposváriak becsülettel küzdöttek, de már nem tudták megszorongatni riválisukat.

Az egyik fél két győzelemig tartó párharcában az első összecsapást követően az újpestiek szereztek előnyt. Folytatás egy hét múlva a somogyi megyeszékhelyen.

UVSE-Hungest Hotels–Kaposvári VK 12–4 (2–3, 3–1, 2–0, 5–0)

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda 150 néző. Vezette: Marnitz M., Kollár Gy.

UVSE: Bisztricsányi – Korényi, Szieben, Baksa 3, Korbács, Konarik 1, Aranyi. Csere: Vértes (kapus), Sziládi 2, Rábavölgyi 1, Kádár, Vámosi B. 2, Vigvári 3, Seeler. Vezetőedző: Benedek Tibor.

Kaposvári VK: Krémer – Lukács Á 1., Kovács O. 1, Giga 2, ifj. Berta J., Dobos D., Tóth K. Csere: Pataki, Kakstedter, Csikós, Juhász-Szelei, Németh B., Németh L. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Gól emberelőnyből: 8/4, illetve 10/0.

Gól ötméteresből: – illetve 2/1.

Kiállítva, végleg cserével: Juhász-Szelei.

Kipontozódott: Seeler, illetve Lukács Á.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában