labdarúgás-előzetes

2019.08.08. 12:00

Indul a megyei bajnokság: nem várnak csodát Toponáron

Az első fordulót rendezik a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, mi a Toponár–Kadarkút összecsapásra fókuszálunk.

Molnár Gábor

Az első forduló párosítása

(kezdés vasárnap 17 óra)

Toponár–Nagybajom

– Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, hiszen sok meghatározó játékos, akik alapembernek számítottak, távozott a csapattól – mondta Ivusza Gábor, a Toponár vezetőedzője és egyben csatára. – Megpróbáltuk őket pótolni, érkeztek is labdarúgók, de inkább az ificsapatból töltöttük fel a keretet. Ezért ebben a szezonban nem kell tőlünk csodát várni, hiszen nagyon fiatal az együttesünk, de azt megígérhetem, hogy mindenki ellen fel fogjuk venni azt a bizonyos kesztyűt, ahogy a Nagybajom ellen is. Talán a vasárnapi ellenfelünk egy kicsit esélyesebbnek tűnik nálunk, mert úgy láttam, hogy együtt maradtak és az előző idényben is jól szerepeltek. Az első forduló előtt még nem tudhatjuk, mire számíthatunk, de meg akarjuk nehezíteni a dolgukat és itthon szeretnénk tartani mind a három bajnoki pontot.

Az előző kiírásban Ivusza Gábor sokáig harcban volt a gólkirályi címért, s végül, ha egyetlen találattal is, de Pallósi Roland István mögött a második helyen zárt. A teljesítménye azonban így is megsüvegelendő, hiszen huszonötször talált az ellenfelek kapujába.

– Sokkal fontosabb a csapat sikere, mint az, hogy gól(oka)t rúgjak, egy húsztalálatos szezonnal már elégedett lennék – tette hozzá a Toponár vezetőedzője. – Elsősorban azt várom, hogy egy-két fiatal kitűnjön a többiek között, akikre felfigyel a közvélemény.

– A felkészülés alatt nagyon jól dolgoztak a srácok, amit elterveztem, azt véghez tudtuk vinni – mondta Horváth Péter, a Nagybajom vezetőedzője, aki többek között játszott a Barcs NB II.-es és a Marcali NB I/B.-s együttesében is. – Az előkészületi mérkőzések viszont nem sikerültek túl fényesen, a védelmünk még nem állt össze igazán, így sok gólt kaptunk, de ennek a fáradság is lehet az oka.

Horváth Péter a találkozóról szólva megemlítette: ponttal, pontokkal szeretnének haza térni Toponárról. A Nagybajom kiválóan teljesített a mögöttünk hagyott pontvadászatban, hiszen a negyedik helyen végzett. – Ugyanazt a csapatot fogják látni a nézők, mint az előző szezonban, hiszen a támadófoci híve vagyok – húzta alá. – gyakorlatilag ugyanannyian távoztak, mint érkeztek, kicsit talán érettebb játékosokat sikerült szerződtetnünk. Ha a bajnokság végén ott leszünk az első ötben, azzal már elégedett lennék.

Somogysárd–Segesd

A hazaiak abszolút élcsapatnak számítottak az előző szezonban, míg a Segesd sereghajtóként zárta a pontvadászatot, de az új idény új szeleket hozhat a mennyei megyeibe is.

Magyaregres–Tab

Rengeteg sérülés sújtotta a 2018/2019-es kiírásban a Magyaregrest, az egyesület vezetői vélhetően abban bíznak, hogy hétről hétre a legjobb összeállításukban futhatnak majd ki a pályára.

Hetes–Barcs

Meglepetéscsapat volt a Hetes, a Nógely Péter edző vezette egylet úgy zárt a harmadik helyen, hogy ugyanannyi pontot szerzett, mint a második helyezett Nagyatád. Érdekesség, hogy a mérkőző felek a Magyar Kupa megyei selejtezőjében is összefutottak, akkor a hetesiek örülhettek.

Marcali VFC–Balatoni Vasas

Remekül erősített a Balatoni Vasas, sokan bajnokesélyes alakulatként emlegetik a tóparti csapatot. Nagy kérdés, hogy az előző szezont a 14. helyen befejező Marcali, mire lesz képes hazai pályán a balatoniak ellen.

Csurgói TK–Nagyatádi FC

Mivel a Balatonlelle feljutott az NB III.-ba, így a Nagyatád egyik nagy riválisa már nem lesz ott a megye egyben. Azt, hogy ezzel élni tud-e Keszei Ferenc vezetőedző csapata, majd a jövő eldönti.

Szabadidő Somogyjád SE–Kadarkút KSK

Az előző idényben sokan úgy vélték, a Somogyjádnak az első osztályban lenne a helye, a sors úgy hozta, hogy felkerültek és bizonyíthatják, helyük van Somogy legjobb gárdái között.

A Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő csapata szabadnapos lesz.

Így folytatják

A megyei első osztály második fordulójának párosítás. Szombat: Kadarkút–Csurgó, Nagyatád–Toponár, Nagybajom–Marcali, Balatoni Vasas–Hetes, Barcs–Magyaregres, Segesd–Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő. Vasárnap: Tab–Somogysárd. a mérkőzések 17 órakor kezdődnek

A megyei II. osztály 1. fordulójának párosítása

Kaposmérő–Juta, Balatonberény–Öreglaki Medosz, Csököly–Somogyvár, Zamárdi Petőfi–Dél-Balaton FC Balatonszemes, Karád–Fonyódi Petőfi, Böhönye–Berzence, Lengyeltóti–Balatonföldvári, Kiskorpád–Mezőcsokonya. Kezdés egységesen vasárnap 17 órakor. Az ifjúsági csapatokat pedig 15 órakor szólítják majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában