Kajak-Kenu

2019.12.18. 14:09

Jó irányba lapátolnak a Vízügyi SC sportolói

Megtartotta hagyományos karácsony előtti évzáróját a Kaposvári Vízügyi SC. A rendezvényen külön elismerésben részesültek a legeredményesebb sportolók.

Klein Péter

Családias hangulatban, videórészletekkel megfűszerezett vacsorával zárta az évet a Kaposvári Vízügyi SC. A Kaposvári Városi Sportcsarnok tanácstermében tartott jó hangulatú rendezvény megnyitóján Dér Tamás, a város alpolgármestere kiemelte, hogy sikeres évet zárt Kaposvár sportja, s bízik benne, hogy a kajak-kenu is előrébb tud majd lépni a mostani nagyszerű évhez képest is. Elmondta, ehhez a város minden segítséget meg fog adni, hiszen a tanmedencét is szeretnék bővíteni, felújítani a szövetséggel közösen.

– Eredményes és hosszú évet zártunk – fogalmazott Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője. – Az egyesületi rangsorban sikerült megtartanunk a helyünket, a válogatottak számát pedig növelni tudtuk. Teljes telt házzal dolgozunk a tanmedencében, már nem is tudunk versenyzőket fogadni, de természetesen a Desedán tárt karokkal várunk majd mindenkit. Jövőre szeretnénk még tovább fejlődni, ehhez azonban egy nagyobb költségvetés szükséges. Az egyesületi rangsort tekintve az első harmincba szeretnénk bekerülni, s további versenyzőket akarunk adni a korosztályos válogatottaknak. Budapest 2020-ban maraton Európa-bajnokságot rendez, s bízunk benne, hogy az ifi versenyzőink közül páran részt vehetnek majd a kontinensviadalon.

A hölgyeknél Szerafin Zsófia a legeredményesebb

A kaposváriak évzáró estjén az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselői is tiszteletüket tették.

– Mindig nagy örömmel jövök Kaposvárra, hiszen a helyi egyesület fontos láncszeme a sportágnak – fogalmazott Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója. – Jó mutatóval rendelkezik a Kaposvári Vízügyi SC, stabilan tudja tartani a létszámát, s jó eredményeket érnek el a versenyeken. A meg­újult csónakház pedig egy jó bázisa a kajak-kenu sportágnak.

– Eben a sportágban a szakmai munka olyan műhelyeken alapszik, mint a kaposvári – mondta Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Négy válogatottat is ad a klub, s bízunk benne, hogy a jövő évi szegedi olimpiai reménységek versenyén, vagy a budapesti maraton Európa-bajnokságon láthatjuk majd őket vízre szállni.

Az évzárón díjazták a klub legeredményesebb versenyzőit. Ezt a megtisztelő elismerést a hölgyeknél a válogatottságig is eljutó Szerafin Zsófia, míg a férfiaknál az ifj. Faludy András–Tóth Adorján-páros érdemelte ki a versenyszezonban elért eredményeik alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában