labdarúgás

2019.07.03. 14:46

Kenéz Szabolcs váltja Bőzsöny Jánost Lellén

Kenéz Szabolcs váltotta a Labdarúgó NB III.-ba feljutott Balatonlelle SE kispadján Bőzsöny Jánost. Kiváló szezont zárt az együttes, hiszen megnyerte az ADAMA Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot és az osztályozón pedig legyőzte a sokkal esélyesebbnek tartott Hévíz csapatát.

Molnár Gábor

Bőzsöny János szerződése lejárt, mi pedig nem hosszabbítottuk meg a kontraktusát – mondta Nagy Csaba, a Balatonlelle SE elnöke. – Nagyon jó kapcsolatot ápolunk vele, szakmailag és emberileg is tiszteljük, becsüljük, ezért felajánlottunk neki egy másik pozíciót a klubnál, s szeretnénk, ha maradna az egyesületnél.

Az elnök hozzátette: Kenéz Szabolcs korábban a Puskás Akadémia U19-es egyleténél volt edző, ő már egy másik nemzedéket képvisel. – Fiatal, karakteres szakember, nekünk pedig most sok ifjú labdarúgót kell beépíteni az együttesbe – hangsúlyozta Nagy Csaba. – Amikor a szezon előtt visszajött másodedzőnek már akkor is nagyon felkészült volt, kiváló tréningeket tartott és nagyban támaszkodhatott rá a szakmai stáb. Úgy gondoltuk, neki biztosítunk lehetőséget.

– Amit egy évvel ezelőtt vállaltam, azaz, hogy a csapat megnyeri a megyei első osztályt és feljut az NB III.-ba, azt teljesítettem, ráadásul az osztályozót az ellen a Hévíz ellen vívtuk, mely a pontvadászatban mindössze egyetlen mérkőzésen vesztett pontot, akkor is csak kettőt – felelte megkeresésünkre Bőzsöny János. – Az elmúlt idényről csak jót tudok mondani, nagyon korrekt volt velem a klubvezetés, kiváló kollégákkal dolgozhattam együtt, a játékosok fogékonyak, tehetségesek és ambiciózusak voltak, s végül, de nem utolsó sorban a nagyszerű szurkolótáborunk mindig ott volt mellettünk. Egyszóval kiváló körülmények között dolgozhattam.

A pontvadászatot tizennyolc egységnyi előnnyel nyerték meg, rúgtak 140 gólt, s mindössze tizenötöt kaptak. – Számomra az is nagy öröm, hogy kreatívan, szemre is tetszetős, kombinatív futballt játszott a csapat – hangsúlyozta. Az egyik volt kollégám lesz az utódom, aki szorgalmas, tehetséges edző és folyamatosan képzi magát. Nagyon remélem és szívből kívánom, hogy legyenek eredményesek az NB III.-ban és legyenek ott a legjobb tízben. Amikor elbúcsúztam a játékosoktól, akkor azt mondtam: nálam nagyobb drukkere nem lesz a Balatonlellének.

Arra kérdésre, elfogadja-e a klub ajánlatát, azt válaszolta, még nem döntötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában