vizilabda

2020.01.31. 21:40

Két negyedik tartotta magát a KVK

A ZF Eger ellen vívta az év első tétmérkőzését az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben a Kaposvári VK. Az alapszakasz tizedik fordulójában rendezett találkozón végül nem borult a papírforma, hiszen az egriek elvitték a három pontot Somogyból.

Klein Péter

Fotó: ANDRASSY ZOLTAN

Egy jól sikerült hazai rendezésű Európa-bajnokság árnyékában rendezték meg az E.ON férfi vízilabda OB I. tizedik fordulóját. Az Eger együttesének keretében két kontinensviadalt megjárt pólós, Hosnyánszky Norbert és Angelos Vlachopoulos is helyet kapott, akárcsak a volt kaposváriak, Krémer Balázs és Sántavy Máté, akikről nem feledkeztek el a somogyiak szurkolók, hiszen nagy tapssal köszöntötték őket a bemutatáskor. A hazaiaknál több saját nevelésű játékos jutott lehetőséghez, hiszen Bojan Paunovic eltiltás, míg ifjabb Berta József sérülés miatt nem állhatott Surányi László rendelkezésére.

A kaposváriak ennek ellenére nem ijedtek meg a csoportban második helyen álló Egertől és Biros Barnabás találatával az előnyt is megszerezték, de folytatásban a görög válogatott Angelos Vlachopoulos, Baksa Benedek és Murisic Nikola góljaival fordított az Eger. Juhász-Szelei Norbert révén, egy szép támadás végén még felzárkóztak a hazaiak, de Csiszár Boldizsár nagyszerű védései is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a hazaiak egy gólon tartsák riválisukat. A második etapban remekül állta a sarat a KVK a bátor támadójátékának és a jó kapusteljesítmények köszönhetően, így többször fel is zárkózott egyre. A szerencse viszont nem volt a hazaiakkal, hiszen Vindisch Ferenc lövésénél éppen nem csorgott be a labda a kapuba, míg Baj Marcell és Biros Barnabás próbálkozásánál Kardos István mutatott be bravúros védéseket, így kétgólos egri előnyt mutatatott az eredményjelző a nagyszünetben.

A fordulás után a vendégek fokozatosan növelték előnyüket, s néhol parádés gólokat szerezve már héttel is vezettek, amikor Aksentijevic Srdjan büntetőjével megtörte a gólcsendet a Kaposvár. Az utolsó negyedben végül érvényesült a papírforma és a LEN Kupa elődöntőre készülő egriek nyolcgólos sikert aratta a somogyi megyeszékhelyen.

A kaposváriak számára sok idő nincs a szomorkodásra, hiszen februárban még négy mérkőzés vár rájuk az alapszakaszban, melyeken továbbra is van esélyük kiharcolni a felsőházba jutást.

Kaposvári VK–ZF Eger 8–16 (2–4, 2–2, 1–6, 3–4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 260 néző. Vezette: ifj. Kenéz Gy., Marnitz M.

Kaposvári VK: Csiszár B. – Baj, Dobos D, Mijic (1), Vindisch, Juhász-Szelei (3), Biros B. (2). Csere: Kovács O., Giga, Tóth Á., Kakstedter, Aksentijevic (2). Vezetőedző: Surányi László.

ZF Eger: Kardos I. – Rasovic (1), Hosnyánszky (3), Sánta (2), Gyárfás T. (1), Vlachopoulos (3), Sántavy. Csere: Krémer (kapus), Lukács D., Csacsovszky E. (1), Kürti D., Murisic (3), Magyar M., Baksa B. (2). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

Gól emberelőnyből: 8/4, illetve 11/6.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

Kiállítva végleg cserével: Kovács O.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában