Labdarúgó NB I

2017.09.23. 20:31

Két vereség után nyert az Újpest

Egygólos hátrányból fordítva magabiztosan győzött az Újpest Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

Aktívabban kezdte a mérkőzést az Újpest, két gyors akciót vezetett – az egyikből egy lesgólt is szerzett -, de azután hamar magára talált a Mezőkövesd is. A folytatásban a hazai csapat támadott többet, helyzetet azonban jó ideig nem sikerült kialakítania. Az első félóra végén Cseri Tamás érkezett jó ütemben egy kipattanó labdára. Ezzel megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, amely a szünet előtt öt perccel még egyszer Filip Pajovic kapujába talált, de a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Az összképet tekintve a hazai csapat megérdemelten vezetett az első félidőben.

A szünetben, majd a második félidő elején is cserélt a vendégek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, és bevált a változtatás: előbb Tischler Patrik fejelt jobb oldali szöglet után a hazaiak kapujába, majd két percre rá Novothny Soma Obinna Nwobodo baloldali beadása után.

A Mezőkövesd próbálkozott az irányítással, de továbbra is a második játékrészre felgyorsult Újpest támadott hatékonyabban. Novothny növelte a vendégek előnyét, majd az újpesti Nagy Dániel kihagyott büntetője után szépített a hazai csapat. Csakhogy a következő akció megint vendég tizenegyessel zárult, amit – az így mesterhármast szerző – Novothny értékesített. A második félidőben az Újpest jóval dinamikusabban és kapura veszélyesebben futballozott, ennek eredménye volt a fordítás.

A fővárosi csapatban – amely az előző két mérkőzését elveszítette – Novothny Soma három gólt szerzett.

A hazai együttes sorozatban nyolcadik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen.

Végeredmény:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-4 (1-0)

Mezőkövesd, 2386 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Cseri (28.), Fótyik (84.), illetve Tischler (60.), Novothny (62., 79., 86., utóbbi 11-esből)

sárga lap: Mlinar (35.), Szeles (81.), Strestík (88.), illetve Litauszki (27.), Mohl (76.)

Mezőkövesd:

Tujvel – Lázár (Baracskai, 67.), Hudák D., Szeles, Fótyik – Keita, Mlinar (Strestík, 68.) – Farkas D., Tóth B. (Koszta, 57.), Cseri – Veselinovic

Újpest FC:

Pajovic – Balázs B., Litauszki, Pávkovics, Mohl – Windecker, Salétros (Nwobodo, a szünetben) – Simon K. (Sankovic, 57.), Nagy D., Angelov (Tischler, 57.) – Novothny

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!