átigazolás

2017.08.22. 06:44

Kétmillió eurót kér a Puskás Akadémia Sallai Rolandért

A Magyar Idők információi szerint a Puskás Akadémia kétmillió eurót, átszámítva több mint hatszázmillió forintot kér a háromszoros válogatott futballista, Sallai Roland játékjogáért.

A napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében ősszel legrosszabb esetben az Európa-liga csoportkörében érdekelt ciprusi Apoel Nicosia szerződtetné a 20 éves labdarúgót, de egyelőre nem tudtak megállapodni a felek a vételárról. Sallai felcsúti szerződése 2018. június 30-án jár le. A húszéves labdarúgó az előző szezont az olasz Palermo csapatánál töltötte kölcsönben, a szicíliai klubban 21 bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett.

A korábbi szövetségi kapitány nem fukarkodik a jelzőkkel Sallaival kapcsolatban: a hétvégi győztes bajnoki után a mi Maradonánknak nevezte a felcsúti nevelésű labdarúgót. Sallai Roland azonban külföldön képzeli el a folytatást. Korábbi klubja, a Palermo is hajlandó lett volna fizetni a tehetséges labdarúgóért, de olasz lapértesülések szerint a 2 millió eurós vételár elriasztotta őket a vásárlástól, ráadásul Sallai sem kívánt újra csatlakozni a másodosztályba került csapathoz.

A Magyar Időknek nyilatkozó források szerint a Palermo sajátos üzleti konstrukciót ajánlott a Puskás Akadémiának: 2 millió eurónál alacsonyabb összegért és a későbbi átigazolási díj egy bizonyos százalékáért vásárolta volna meg a labdarúgót, de a felcsúti klub egyelőre ragaszkodik az eredeti vételárhoz. Az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, ha a kérő addig megállapodik a Puskás Akadémiával, Sallai újra külföldön futballozhat. Ha nem jön össze az üzlet, akkor a felcsúti Maradona marad az NB I-ben – írja a Magyar Idők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!