röplabda

2019.03.27. 21:28

Kiélezett meccsen maradtak alul a kaposvári lányok

Nem jött össze a bravúr Szombathelyen: négy szettben, csaknem kétórás mérkőzésen szenvedett vereséget az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda Extraliga-kvalifikáció negyedik fordulójának rangadóján, a Hungast-Haladás otthonában.

Sonline

Már az első játszma nagy fordulatokat és izgalmas labdameneteket hozott a játéknap rangadóján. Jobban kezdett a Haladás, aztán játékba lendült a vendéggárda is, és csak a ráadásban dőlt el a szett sorsa. 24:23-nál a vasiaknak volt játszmalabdájuk, de a legjobbkor jött Harmath blokkja, majd a végén Cesljar küzdötte ki a 26. pontot.

Nem szegte kedvét a hazai együttesnek az elvesztett első játékrész, és a térfélcsere után végig vezetve összejött az egyenlítés. A harmadik szettben a sok hibával röplabdázó kaposváriak többször is nyerő helyzetbe kerülhettek volna (Szűcs Kinga egy parádés mentéssel, Leidgeb Noémi pedig néhány pontos befejezéssel tűnt ki), de nem tudtak élni az adódó lehetőségekkel. A Haladás viszont nem rontott, amikor nagyon kellett a pont, és 25:21 arányban jobbnak bizonyult.

A folytatásban eleinte szorosan alakult az eredmény, aztán négy egységgel ellépett a házigazda. A somogyiaknál ezúttal nem volt, aki a nehéz helyzetekben a vállára vegye a csapatot, így nem sikerült megfordítani az állást. A vasiaknak minden bejött ezekben a percekben, ellenfelük pedig jobbára csak kereste önmagát. 14:9-nél már másodszor kért időt Nedeljkovic edző, és úgy tűnt, el is ment a hajó. A végén aztán mégis összekapta magát a Diamant: Harmath ász-nyitásával 24:23-ig jött fel a társaság, Leidgeb pedig egy remek blokkal egyenlített. Az utolsó két pontot azonban a hazaiak gyűjtötték be.

A Haladás a látottak alapján megérdemelten nyert 3:1 arányban, a mérkőzés tanulsága pedig az volt, hogy bizony nagy a különbség az Extraliga és az NB I. között. A vasiak az alapszakasz húsz meccséből 19-et elbuktak, ezen a találkozón viszont tudták, mi a siker receptje. A Diamant a jövő szerdán, hazai pályán, a Budaörs ellen folytatja szereplését.

Női röplabda Extraliga-kvalifikáció, 4. forduló

Hungast Haladás – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (-24, 19, 21, 24)

Szombathely, 300 néző. V.: Halász E., Szarka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában