kosárlabda-előzetes

2019.03.29. 19:31

Kiélezett összecsapásokat hozhat az alapszakasz

Sorsdöntő mérkőzésre készült a napokban a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata. Fekete Ádám vezetőedző együttese szombaton 18 órakor a JP-Autó Jászberényi KSE ellen lép pályára.

Kun Zoltán

Kaposv‡ri KKÐDebreceni EAC

Két forduló van hátra az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokság alapszakaszából.

Óriási a számolgatás, ki miképp is zárja a sorozatot. Ami biztos: az első öt csapat a felsőházi középszakaszban, a 6-10. helyezettek a középházi középszakaszban, míg a többiek a kiesés elkerüléséért játszanak a folytatásban.

A hét végi forduló alapvetően átírhat minden előzetes esélylatolgatást. Ami biztos, hogy amennyiben a Kaposvári KK megnyeri mindkét még hátra lévő mérkőzését (szombaton a Jászberény és jövő héten a Kecskemét ellen), akkor bejut a középházi középszakaszba. Ezt a célt tűzte ki a somogyi együttes maga elé, ebben az esetben nem kell a többi csapat kedvező eredményeire számítani.

Első lépésben szombaton a vendég JP-Autó Jászberényi KSE alakulata ellen kellene begyűjteni a bajnoki pontokat. A feladat azért sem lesz könnyű, mert a somogyiaknak azt az együttest kell felülmúlni, amely az élvonal egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy a harmadik helyen áll a bajnoki alapszakaszban.

A jászságiak az eddigi huszonnégy összecsapásukból tizenhatot nyertek meg és nyolcszor kaptak ki. Elsősorban a légiós különítmény a meghatározó a csapatukban. Igaz a közelmúltban már nem volt mindenki egészséges a berényieknél. Nikola Lazics vezetőedző csapatában a legutóbbi, Szombathelyen játszott és simán elveszített találkozón már nem lépett pályára a Orlando Coleman és Nemanja Akeszandrov sem. Ráadásul Cseh György is megsérült, így tovább csökkent a rotációs lehetőség az együttesben.

A sérülések miatt a kaposváriaknál sem volt zavartalan a felkészül és hiányzó is lesz a meccsen. Marco Spica még a Pécs elleni meccsen sérült meg és közel egy hónapos kihagyás vár rá. A somogyiak centere így biztosan kihagyja a két még hátra lévő alapszakasz meccset. Pótlását társainak kell megoldani a magas poszton, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen a jászberényieknél Pantelics személyében az egyik legjobb légiós szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában