Bajnokok Ligája

2019.04.17. 23:54

Könnyedén nyert a Liverpool, drámai módon jutott tovább a Tottenham

A Liverpool kettős győzelemmel búcsúztatta az FC Portót, a Tottenham ugyanakkor drámai mérkőzésen jutott tovább a Manchester Cityvel szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, szerdán.

Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) vies with Tottenham Hotspur's English defender Danny Rose during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on April 17, 2019. - The match ended 4-4, but Tottenham progress to the semi finals on goal difference. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lindsey Parnaby

Manchesterben villámrajtot vett a City, a negyedik percben Raheem Sterling góljával megszerezte a vezetést. Josep Guardiola vezetőedző csapata azonban nem sokáig örülhetett: Szon Hung-min három perc alatt két védelmi megingást kihasználva duplázott, így hamar fordított az 1-0-s előnnyel érkező Tottenham Hotspur.

A gyors gólváltásnak még nem volt vége: Bernardo Silva egy perccel később kiegyenlítette az állást egy Danny Rose lábán megpattanó lövéssel. A Bajnokok Ligája történetében korábban még soha nem esett 11 perc alatt négy találat.

A dél-koreai Son Heung-Min, a Tottenham támadója
Fotó: Anthony Devlin / AFP

A viharos kezdés után tíz percet kellett várni az újabb gólra, ekkor Sterling ismét Kevin De Bruyne passzából volt eredményes. A folytatásban mindkét csapat jobban összpontosított a védekezésre, így az első félidőben több találat már nem esett.

A fordulás után Hugo Llorisnak, a vendégek világbajnok kapusának tíz perc alatt két nagy bravúrt is be kellett mutatnia, de az 59. percben Sergio Agüero nyolc méterről, kisodródott helyzetből a rövid sarokra leadott lövésénél már ő is tehetetlen volt, így a párharc során először állt továbbjutásra a manchesteri gárda.

A Machester City német középpályása, Ilkay Gundogan
Fotó: Ben Stansall / AFP

Ezzel azonban még mindig nem volt vége a fordulatoknak: negyed órával a mérkőzés vége előtt a Tottenham a csereként beállt Fernando Llorente szöglet utáni közeli fejesével szépített, és bár Sterling az ötperces hosszabbításban újabb gólt ért el, Cüneyt Cakir játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A manchesteriek sorozatban öt vereség után tudtak legyőzni angol csapatot az európai kupaporondon, de ennek aligha örültek, ugyanis búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

A Tottenham 1962 után másodszor jutott elődöntőbe a legrangosabb klubsorozatban.

Portugáliában is röpködtek a gólok

A másik mérkőzésen a kétgólos előnnyel Portóba utazó, tavaly döntős Liverpool a 28. percben Sadio Mané révén és a portugál védelem asszisztálásával megszerezte a vezetést, annak ellenére, hogy a hazaiak sokkal többször találták el riválisuk kapuját (6-1).

A gyakorlatilag tét nélkülivé vált második felvonásban előbb Mohamed Szalah volt eredményes, majd Éder Militao szépítése után Firmino és Virgil van Dijk következett. Az angol csapat végül összesen ötször találta el a hazai kaput, így szerzett négy gólt.

Sadio Mane, a Liverpool (b) támadója és a Porto spanyol kapusa, Iker Casillas (j) a mérkőzésen
Fotó: Paulo Oliveira / DPI / NurPhoto / AFP

Az elődöntőben a Liverpool a Barcelonával, a Tottenham pedig az Ajaxszal találkozik április 30-án és május 1-jén, valamint május 7-8-án.

A finálét a madridi Wanda Metropolitano stadionban játsszák június elsején.

Borítókép: A Manchester City portugál középpályása, Bernardo Silva (b) és a Tottenham Hotspur angol védője, Danny Rose a mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!