Kajak-kenu

2020.04.10. 10:00

Korlátozott lehetőségeik vannak a kenusoknak is

A hagyományoknak megfelelően egy fizikai felmérővel indították az évet a Kaposvári Vízügyi SC kajak-kenusai. A Héraklész programban a futás mellett korosztályonként más-más feladatban kellett helytállniuk, de bizonyították, hogy jól sikerült az alapozás.

Klein Péter

– A fiatalabbaknak Pakson, míg a serdülő és az ifi korosztály számára Győrben rendezték a felmérőt – tudtuk meg Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzőjétől. – Jól szerepeltek a sportolóink, csak azt sajnálom, hogy kevés versenyzőt tudtunk nevezni, mivel nem tudott mindenki bejutni a sportorvoshoz. Így csak a válogatottak engedélyét váltottuk ki gyors ütemben. Faludy Réka az első helyen végzett korosztályában, míg Skobrák István a második, Szerafin Zsófia és Máté Gellért a harmadik lett, Tóth Adorján pedig a hatodik helyen zárt.

A kaposváriak ezt követően indultak el a már szokásosnak mondható horvátországi edzőtáborokba, a Neretva folyóhoz.

– Ezúttal is Rogotinban tartottuk az edzőtábort március elején – mondta Faludy András. – Jó idő fogadott minket, bár az első három nap egy kissé szelesnek bizonyult. Tizennégy versenyzővel utaztunk el. Ezt úgy tudtuk megoldani, hogy a miskolci egyesület – amellyel már több éve edzőtáborozunk közösen – kisbuszában volt még hely a szülők pedig vállalták, hogy az autópályáig elviszik a gyerekeket. Ideális körülmények között tudtunk készülni, bár egyre többen fedezik fel maguknak ezt a helyszínt, hiszen szlovák, német és cseh csapattal is összefutottunk.

Utóbbiakkal jó volt találkozni, hiszen a cseh válogatott edzője korábbi versenyzőtársam, akivel korábban számtalanszor megmérkőztünk a maratonszakágban. Nemcsak edzések, hanem kulturális kirándulások is belefértek az itt töltött időbe. Ellátogattunk Mostarba, ahol megmutattam a gyereknek a város hírességét az öreg hidat, aminek van kaposvári kötődése. Az UNESCO ugyanis az eredeti kövekből állította helyre a hidat, ezeket pedig egyesületünk elnökének, Nádasi-Tóth Attilának a cége emelte ki a vízből.

Az edzőtáborokat még meg tudták tartani a Vízügynél

A kaposváriak Horvátországból hazatérve a koronavírus-járvány miatt kénytelenek egyedül folytatni a tréningeket. Ez nagy érvágás a sportágnak, amely így elveszti az igazi varázsát, hiszen a sportolók csak tavasszal vették volna újra birtokba a felújított desedai csónakházat.

– Az edzőtábor alatt folyamatosan tartottam a kapcsolatot a zágrábi konzullal, tájékozódtam a hazai, illetve a horvátországi járványhelyzetről – fogalmazott Faludy András. – Akkor még nem volt ennyire súlyos a helyzet, így simán haza tudtunk jönni, nem kellett karanténba vonulnunk. Itthon még pár napot tudunk a szokásos ritmusban készülni. Azóta viszont bevezettünk az online edzéseket, ami annyit jelent, hogy a csoportoknak digitális formában küldjük el az edzésterveket, melyeket otthon kell megcsinálniuk. A vízi munka viszont erősen korlátozott, a járvány idejére ugyanis bezártuk a csónakházat, így csak azt tud evezni, akinek saját hajója van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában