kézilabda-előzetes

2018.10.09. 16:23

Kötelező a két pont a sereghajtó otthonában

A vasárnapi, csabai győzelem után Egerben folytatja keleti túráját a Siófok KC, mely szerdán este, 18 órakor lép pályára az utolsó helyezett Eszterházy SE otthonában.

Keszthelyi Zoltán

Az újoncnak – mely azon kevés csapatok egyike, mely nem foglalkoztat idegenlégióst – bizonyára sokan szorítanak a Balaton fővárosában, hisz két siófoki kézilabdázója is van a főiskolásoknak Sallai Nikolett, illetve Brettner Zsófia személyében. Az előbbi tíz, utóbbi pedig hét találatnál jár a szezonban, de az említetteken kívül Hanczvikkel és Buzsáki is játszott már a balatoniaknál a közelmúltban. Ötből, öt vereségnél járnak eddig átlag 29,8 kapott góllal. Az öt meccsen ráadásul mindössze 115 gólt szereztek Debre Viktor tanítványai, ami a harmadik legkevesebb az élvonalban, most viszont azzal a Siófokkal találkoznak, mely a Kisvárda mögött a második legkevesebb gólt kapta.

Nem túlzás, az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, hogy mégis mi adhat reményt számukra? – Talán az, hogy alábecsülnek minket – mondta Brettner Zsófia a klub honlapján, majd hozzátette: a korábbi tapasztalataiból van ilyen meglátása. Ha így is lenne, az sem befolyásolná a végeredményt, hisz szakadéknyi a különbség a két klub játékereje, játékoskerete közt. Nem kérdéses ez az egri lényegesen könnyebb kirándulásnak ígérkezik, mint a békéscsabai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában