férfi vízilabda OB I.

2019.09.04. 19:00

Kikapott a nyitányon a KVK

Vereséggel a kezdte az E.ON férfi vízilabda OB I. 2019/2020-as szezonjának B csoportját a Kaposvári VK.

Klein Péter

Surányi László tanítványai jól kezdték a találkozót, de a fordulás után hengereltek a budapestiek.

Egy héten belül a második tétmérkőzését vívta a Budapest Honvéd ellen a Kaposvári VK. Surányi László tanítványai a Magyar Kupában vereséget szenvedtek a fővárosi együttestől, így fűtötte őket a visszavágási vágy. Ennek megfelelően kezdtek a hazaiak, hiszen Kovács Olivér az első két támadást gólra váltotta. A folytatásban a világbajnok Szivós Márton vezérletével – a világbajnok pólós három góllal terhelte meg a somogyiak kapuját – sikerült fordítania a Honvédnak.

A fordulás után fokozatosan növelte előnyét a fővárosi együttes, amely a harmadik negyedben már ötgólos fórra tett szert. Az utolsó etapban próbált lefaragni hátrányából a KVK, de a remek napot kifogó Decker Ádám eszén nem igazán tudtak túljárni a somogyiak.

A mérkőzés előtt az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogatói szerződést kötött Kaposvár önkormányzata és a Kaposvári VK. A vízilabda utánpótlás az idei évtől a város mellett egy új szponzorra lelt, hiszen ettől a szezontól a Blamax Kft. is kiemelten támogatja az ifjú pólósokat.

 

– Mindenkinek szeretnék gratulálni, hogy életformaként a sportot, jelesül a vízilabdát választotta – mondta a szerződés aláírása előtt az ifjú pólósoknak Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Célunk, hogy Kaposvár 2030-ra az ország legegészségesebb városa legyen, ennek pedig jelentős része a sport. Ezért is építünk pályákat, valamint ezért készült el az új uszoda, amely Csik Ferenc nevét viseli.

A városvezető kiemelte, hogy akkor lehet igazán átérezni egy klub jelenét, ha ismerjük a múltját, így felidézte a kaposvári vízilabda jelentős állomásait, mielőtt aláírták volna az 51,5 millió forintról szóló szerződést.

– Azzal szeretnénk meghálálni ezt a támogatást a városnak és a Blamax Kft-nek, hogy minél jobban szerepelünk a bajnokságokban – fogalmazott Dobos Pál, az idén húsz éves Kaposvári VK elnöke.

Kaposvári VK–Budapest Honvéd 6–12 (2–1, 2–4, 1–5, 1–2)

Kaposvár, Virágfürdő, 300 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Veilandics Z.

Kaposvári VK: György D. – Kovács O. (3), Giga, Baj, Mijic, Aksentijevic, Biros B. Csere: Paunovic (1), ifj. Berta J. (1), Kakstedter, Dobos D., Vindisch (1), Juhász-Szelei. Vezetőedző: Surányi László.

Budapest Honvéd: Decker A. – Tóth Gy. (2), Illés S. (1), Szirányi (1), Szivós (5), Simon R. (1), Gregor. Csere: Molnár G., Kardos A. (1),Fülöp B., Juhász Zs., Fejős R., Manhercz Á. (1). Vezetőedző: Merész András.

Gól emberelőnyből: 12/2 illetve 6/3.

Gól ötméteresből: 1/1 illetve 3/3.

Kiállítva, végleg cserével: Fejős R. (20. p.).

Surányi László: Komoly leckét kaptunk a Honvédtól, a kérdés, hogy meg tudjuk-e tanulni. Készültünk erre a találkozóra, próbáltam elhitetni a srácokkal, hogy tudunk nyerni, de ezt a fővárosiak áthúzták. A két világbajnok játékosuk extrát nyújtott. Szivós Mártonra külön készültünk, de így is dobott öt gólt. A Honvédon látszott, hogy egy összeérett csapat, a félidőig tudtuk tartani magunkat ellenük, majd kaptunk két-három gólt és teljesen megtörtünk.

Novák Ferenc, szakosztály igazgató helyettes: Készültünk a mérkőzésre, hiszen jó rajtot akartunk venni, ezt a mérkőzés alakulása is mutatta. A Kaposvár is komoly erőfeszítéseket tett a sikerért, de a mi nagyon motiváltak voltunk és akadtak remek egyéni teljesítmények, melyek megváltoztatták a mérkőzés kimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában