megyei labdarúgás

2019.08.01. 18:09

Kupatalálkozókkal indul a szezon Somogy megyében

A Magyar Kupa megyei selejtezőjével vasárnap 17.30 órától újra útjára indul a labda a somogyi labdarúgó-pályákon.

Molnár Gábor

Újra útjára indul a labda a megyében, igaz először nem a pontvadászatban, hanem a Magyar Kupa Somogy megyei selejtezőjében. A találkozók vasárnap 17.30 órakor kezdődnek, míg a megyei labdarúgó-bajnokság(ok) rá egy hétre kezdődik, s az összes meccs vasárnap (augusztus 11-én) 17 órakor kezdődik.

A serlegért folytatott harcban, a Babócsa visszalépése miatt, tizenöt egylet feszül majd egymásnak. Mi az FC Barcs–Hetes összecsapással foglalkozunk bővebben. A Dráva-parti együttes a megye kettőből került fel a legmagasabb somogyi osztályba, a Hetes pedig az előző szezonban újoncként üde színfoltja volt az első osztálynak, hiszen a harmadik helyen végzett a kiírásban úgy, hogy ugyanannyi egységet szorgoskodott össze, mint a Keszei Ferenc edző vezette Nagyatád.

– A megyei kettőből ismerjük már őket, de azt nem tudjuk, kiket igazoltak az első osztályra – mondta Nógely Péter, a Hetes vezetőedzője. – A kupameccs után újra összecsapunk velünk, hiszen a bajnokság első fordulójában is ellenük lépünk pályára.

Nógely Péter az előttünk álló szezonról szólva kiemelte: bízik benne, hogy ugyanolyan játékot látunk majd hétről hétre a Hetestől, mint a 2018/2019-es évadban. – Az alapcsapatunk maradt, mindössze három labdarúgónk távozott és ugyanennyi érkezett – tette hozzá.

A várható kezdőcsapat: Balajcza Szabolcs – Papp Márk, Prucsi Miklós, Kiss Péter, Fajtai Roland – Zalivadni Patrik, Kiss János, Horváth Zoltán, Heizer Richárd – Lóki Péter, Decsi Richárd.

– Nem szerencsés, de a véletlen úgy hozta, hogy a kupában, illetve a bajnokság első fordulójában is a Hetessel játszunk – hangsúlyozta Kelemen Géza, az FC Barcs technikai vezetője. – Még nem fejeztük be a felkészülést, így egy fizikailag még aluledzett társaságot próbálunk meg felhozni arra a szintre, hogy megfeleljen a megye egynek.

Két szezonnal ezelőtt még mindkét egylet a másodosztályban vitézkedett. – Akkor partiban voltunk velük, győztek ugyan, de játékban nem múltak felül minket – emelte ki Kelemen Géza. – Úgy gondolom van esélyünk a továbbjutásra.

A várható kezdőcsapat: Banicz Barnabás – Papdi Zoltán, Balogh András, Jakab József, Szabó Gergő – Kampf Róbert Márió, Kelemen Richárd, Orsós György, Bogdán Sándor – Tompa István, Patak Zsolt.

A Magyar Kupa megyei selejtezőjének párosítása: Somogyjád SZSE–Nagyatád, FC Barcs–Hetes, Segesd–Balatoni Vasas, Marcali–Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő, Csurgó–Nagybajom, Kadarkút–Tab, Toponár–Magyaregres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában