Labdarúgó NB I

2018.04.07. 16:44

Legyőzte a Fradi a Mezőkövesdet

A listavezető Ferencváros 3-0-ra győzte le otthon a Mezőkövesdet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának nyitómérkőzésén.

Budapest, 2018. április 7. A ferencvárosi Böde Dániel (b) és a mezõkövesdi Matija Katanec a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Ferencváros-Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2018. április 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A listavezető fővárosiak sorozatban tizedik hazai bajnokijukon gyűjtötték be mindhárom pontot, a Mezőkövesd viszont egymás után másodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 3-0 (1-0)

Groupama Aréna, 8375 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Böde (32.), Varga R. (50.), Georgijevic (87.)

sárga lap: Botka (39.), illetve Katanec (15.), Hudák (23.), Iszlai (63.), Lázár (69.)

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Szpirovszki, Leandro, Paintsil – Varga R. (Koch, 82.), Böde (Georgijevic, 86.), Moutari (Nagy D., a szünetben)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Cseri, Mlinar (Misák, 65.), Iszlai, Bognár – Koszta (Lázár, 64.), Drazic

Az ötödik percben az éppen a Ferencvárostól szerződtetett Bognár István szabadrúgásából a vendégek veszélyeztettek először, ám ezt követően az első fél órában szinte alig történt említésre méltó esemény: a Mezőkövesd betömörült a saját térfelére, a listavezető mezőnyfölénye pedig meddő volt. A 32. percben aztán Leandro tökéletes kiugratásából Böde Dániel szerezte meg csapatának a vezetést.

A fordulás után gyorsan megduplázta előnyét a Ferencváros: egy baloldali beadást követően Böde felső lécről visszapattanó fejese után Varga Roland közvetlen közelről bólintott az üres kapuba. A második gól után lendületben maradt a második félidőben nagy mezőnyfölényben játszó hazai együttes, a hajrában pedig a csereként beállt Georgijevic is betalált, így összességében magabiztos Fradi-siker született.

Borítókép: A ferencvárosi Böde Dániel (b) és a mezőkövesdi Matija Katanec a meccsen / MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!