röplabda

2019.05.07. 14:12

Magyar válogatott játékos a Diamant első új igazolása

Magyar válogatott játékos az Extraligás kaposvári női röplabdacsapat első új igazolása: a 23 esztendős libero, Szpin Renáta az ötszörös bajnok Békéscsabai RSE együttesétől érkezik. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC vezetése szeretne olyan játékoskeretet összeállítani, hogy a csapat a következő évadban harcban legyen a legjobbakkal a bajnokságban.

Sonline

A békéscsabaiak saját nevelésű, Csipi becenévre hallgató játékosa 14 év után döntött a váltás mellett. A válogatott libero neve egybeforrt a BRSE sikertörténetével, ugyanis 2005-ben kezdett el röplabdázni, és előbb az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, majd a felnőtt csapat egyik meghatározó tagjává nőtte ki magát. Az élvonalbeli együttesben 16 évesen mutatkozott be, abban az évadban nyert először érmet a BRSE a magyar bajnokságban. A folytatásban 5 magyar bajnoki aranyat és egy bronzot, a Magyar Kupában 2 aranyat és 2 ezüstöt, a Közép-európai Ligában pedig 2 aranyérmet szereztek a csabai lányok.

– Rengeteg emlékezetes momentum van békéscsabai karrierem során, de felsorolni is nehéz lenne, hiszen több száz hazai és nemzetközi mérkőzés van a hátam mögött, amelyek hozzásegítettek ahhoz, amilyen játékos ma vagyok – nyilatkozta Szpin Renáta a BRSE honlapján. A libero még mindig csak 23 éves, de annyi sikert ért el, mint sokan mások több évtizedes karrier után.

A kaposvári egyesület vezetése nem titkoltan olyan játékosokkal szeretné megerősíteni a keretét, akik a pályán és a pályán kívül is példaképek lehetnek.

– Renáta az a játékos, akinek a tudására, az eddigi tapasztalataira és a személyiségére nagy szükségünk van. Ő minden pillanatban a maximumot fogja nyújtani a csapatnak, a klubnak és a városnak is – fogalmazott Sasa Nedeljkovic vezetőedző.

– Nem volt könnyű döntés számomra, hiszen hosszú ideje Békéscsabán röplabdázok, itt élek és ide tartozom – folytatta Renáta. – Úgy éreztem, hogy megértem a váltásra: több felelősségre, kihívásra vágyok és képesnek tartom magam arra, hogy vezéregyéniséggé váljak a posztomon és a pályán. Kaposváron komoly tervek körvonalazódnak, a napokban adták át az új csarnokot, az idei ötödik helyezésnek köszönhetően a nemzetközi kupaindulás lehetősége is adott. Sasa Nedeljkovic munkája pedig garancia a további fejlődésemre. A Diamant csapatánál kedvesek, befogadóak a lányok, és bízom benne, hogy hamar be tudok majd illeszkedni – tette hozzá a játékos.

SZPIN RENÁTA

Születési dátum: 1996. április 30.

Születési hely Gyula

Magyar Bajnok, BRSE (2014, 2015, 2016, 2017.2018)

Magyar Kupa 1. helyezett, BRSE (2016, 2017)

MEVZA Kupa 1. helyezett, BRSE (2017, 2018)

Magyar válogatott, 2017: World Grand Prix 3. csoport 1. helyezett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában