fogathajtás

2018.09.10. 14:47

Magyar Zoltán lett Somogy megye bajnoka

A fiadi lovastanya adott otthont az évad utolsó kettes fogat versenyének, és eldőlt, ki szerzi meg a Somogy megye bajnoka címet 2018-ban.

Sonline

A népes nézősereg színvonalas, látványos küzdelmeket láthatott, és a rendezvény jótékonyt célt is szolgált. A megyei bajnokság záró fordulója előtt Csöme Zsolt, Magyar Zoltán és Balogh Bálint vezette az élbolyt, így a fiadi viadal még sok izgalmat ígért az elmúlt hétvégén. A nagy érdeklődéssel várt eseményre végül huszonketten neveztek, és erős mezőny szállt harcba az előkelő helyezésekért. A megyebajnoki címet végül a Marcaliból érkező Magyar Zoltán szerezte meg a kisharsányi Csöme Zsolt és a lullai Kleiber Jenő előtt. A nyílt fiadi verseny győztese a körmendi ifjabb Szájer József lett. A hétvége legjobbjai országos versenyen is megmutathatják majd magukat. A belépés az idén is ingyenes volt, és a több éves hagyomány is folytatódott, vagyis a verseny tombolabevételét a rászoruló fiadi iskolások kapják majd meg.

Imre Győző, a házigazda Acsa 2001 Kft. ügyvezetője elmondta: a fiadi lovas bázis vezetője a korábbi világbajnok Varga Péter, aki a fogatosok oktatásával, a lipicai kisménes gyarapodásával foglalkozik. A sportember munkája és hozzáállása remek példa a következő generáció számára is. A 65 ló közül a kancák többsége kiváló minősítést kapott, de nem a „mindenáron” győzelem vagy a lóállomány felelőtlen gyarapítása a cél, hanem az, hogy a történelmi lófajta igazi minőségi bázisra leljen Fiadon és Somogyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában