röplabda

2020.03.22. 19:36

Május közepére halasztották a röplabdabajnokság folytatását

A Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy május 15-ig kitolja a bajnokságok felfüggesztésének határidejét.

Molnár Gábor

Rendkívüli online ülést tartott a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, melynek fő témái a magyar nemzeti bajnokságok és egyéb rendezvények, valamint a válogatott események voltak. Illetve döntést hoztak az MRSZ tisztújító, illetve regionális közgyűléseivel kapcsolatban.

A szövetség már korábban április harmadikáig felfüggesztette a teljes felnőtt és utánpótlás teremröplabda-bajnokságot, most ezt a dátumot kitolták május tizenötödikéig. A határozat az elkövetkezendő időszak kormányzati döntéseinek függvényében módosulhat. Az elnökség a jövő évi pontvadászatok lebonyolításával kapcsolatban a tagszervezetek bevonásával konzultációt kezdeményezett.

Az már biztos, hogy a Vollé2020 Röpsuli programot felfüggesztették, s az ülőröplabda-bajnokság fordulóit az esztendő őszéig elhalasztották, a lehetséges folytatására szeptember 19-et, október 10-ét és október 31-ét jelölték ki. A strandröplabda felnőtt- és utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatban úgy határoztak, hogy a fordulók számát csökkentik és a sorozat július végénél előbb nem kezdődhet el. Az ob-játéknapok július 31 és augusztus 2, augusztus 14 és 16 között lehetnek, a felnőtt finálét augusztus 28 és 30 között rendeznék meg, míg az U22 és az U14 döntőjét szeptember ötödikén és hatodikán., az U16, az U18 és az U20 döntői szeptember 11 és 13 között lennének. Az elnökség döntése értelmében azonban semmilyen felnőtt és utánpótlás nemzetközi torna nem rendezhető meg.

Az MRSZ elnöksége a terem-, a strand- és a hóröplabda, felnőtt- és utánpótlás-válogatottak idei programjait nem engedi megrendezni.

A május huszonhetedikére kitűzött küldöttgyűlés, valamint az azt megelőző küldöttválasztók sem tarthatók meg, ezért úgy határozott az MRSZ elnöksége, hogy a küldöttgyűlés összehívására vonatkozó határozatát visszavonja, és mind a küldöttgyűlést, mind pedig a regionális küldöttválasztó gyűléseket a későbbi kormányzati intézkedések függvényében hívja majd össze. Az elnökség felhívta az MRSZ irodát, hogy a beszámolókat a jogszabály által előírt határidőkre készítse el. Az elnökség felkérte továbbá a főtitkárt, hogy jogi szakértő útján vizsgálja meg, hogy a küldöttgyűlés elhalasztása és az egyéb jogszabályok által előírt küldöttgyűlési kötelezettségek közötti ellentmondás miként oldható fel.

– Természetesen megértjük és elfogadjuk a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének szerdai döntését – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – Az első és a legfontosabb az egészség, így egyesületünk is a sportolók és a stábtagok egészségét helyezi az első helyre. A csapat tagjai március tizenötödikén edzettek utoljára, másnap, miután kiderült, hogy bezárják a Kaposvár Arénát is, úgy döntöttünk, hogy mindenki hazautazhat a családjához. Elköszöntünk egymástól, ugyanis annak ellenére, hogy a döntés arról szól, hogy május tizenötig felfüggesztik a bajnokságot, a józan ész és a körülmények azt mondják: ennek az évadnak vége, felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt. Szeretnénk tisztességesen lezárni a szezont, közös megegyezéssel felbontani a szerződéseket, és amint reális esélye lesz, elkezdeni a jövő tervezését, illetve újratervezését.

– Ötvenegy éve íródó történetünk legjobb bajnokága volt ez: bemutatkozhattunk a nemzetközi porondon, az Extraliga mezőnyét pedig három fordulóval az alapszakasz vége előtt, 18 meccs után, négypontos előnnyel vezettük – folytatta Orosz Ferenc. – Könnyen elképzelhető, hogy nem hirdet végeredményt a szövetség, de mi így is büszkék vagyunk a lányokra, és kettőzött erővel vágunk majd neki a következő évadnak.

– Ezúton is köszönetet mondunk játékosainknak és stábtagjainknak az elvégzett munkáért, a felejthetetlen élményekért és a sportemberhez méltó viselkedésért – hangsúlyozta az ügyvezető elnök. – Ugyancsak köszönet illeti támogatóinkat, valamint partnereinket és természetesen gyarapodó szurkolótáborunk minden tagját az egész éves buzdításért. Mindenkinek kitartást, jó egészséget kívánunk, és reméljük, amint lehet, újból találkozunk majd az arénában. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában