Labdarúgás

2019.04.26. 10:16

Megkapta az NB I-es licencet a Rákóczi

A Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága közzétette azon klubok listáját, melyek első körben megkapták az NB I-es licencet a következő 2019/2020-as bajnoki évadra. Első nekifutásra 12 együttesnek adta meg az engedélyt az MLSZ, köztük a Kaposvári Rákóczinak is.

Klein Péter

A Merkantil Bank Liga harmadik helyén álló Kaposvári Rákóczi FC licenckérelmét is elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága, így a somogyi zöld-fehéreknek már csak a pályán kell kivívniuk a sikert. A másodosztályból még öt forduló van a hátra, a harmadik helyen álló kaposváriaknak pedig egy pont a hátránya a második helyezett Gyirmóttal szemben. A másodosztályból az első két helyen záró klub jut fel az élvonalba.

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2019. április 24-i ülésén elbírálta a 2019/20. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es) és nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmeket. A Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbi licenckérelmeket hagyta jóvá.

Nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:

1. DEBRECENI VASUTAS SPORT CLUB FUTBALLSZERVEZŐ ZRT

2. FEHÉRVÁR FC SPORTSZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT

3. FTC LABDARÚGÓ ZRT

4. HONVÉD FUTBALL KLUB KFT

5. MTK BUDAPEST LABDARÚGÓ ZRT

6. PAKSI FUTBALL KLUB KFT

7. PUSKÁS FUTBALL KLUB KFT

8. ÚJPEST 1885 FUTBALL KFT

Nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:

1. GYIRMÓT FC KFT

2. KAPOSVÁRI LABDARÚGÓ KFT

3. VÁRDA LABDARÚGÓ KFT.

4. ZALAEGERSZEGI TE FOOTBALL CLUB ZRT

Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:

1. BSC 1924 FUTBALL KFT

2. BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ KFT

3. DOROGI FUTBALL SZOLGÁLTATÓ KFT

4. ESMTK LABDARÚGÓ EGYLET SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT

5. FC AJKA KFT

6. FC CSÁKVÁR KFT

7. JÁSZBERÉNYI FUTBALL CLUB

8. MONORI SPORTEGYESÜLET

9. MTE 1904 KFT

10. SOROKSÁR SPORT CLUB KFT.

11. SZOLNOKI MÁV FOOTBALL CLUB KFT

12. TISZAKÉCSKEI LABDARÚGÓ CLUB SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT

Azon kluboknak, akiknek a licenckérelmét az április 24-i ülésen nem hagyta jóvá a Bizottság, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülése várhatóan 2019. május 8-án lesz, ahol azon klubok licenckérelmeiről születik döntés, akik az első ülésen még nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nincs lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában