OTP Bank Liga

2017.08.05. 22:32

Megőrizte veretlenségét a Honvéd

Bár az első félidőben még mindkét csapat produkált remek helyzeteket, a másodikban már egyértelművé vált: a 8 meccs óta veretlen Honvéd újabb győzelmet könyvelhet el. Puskás Akadémia – Bp Honvéd: 0-2.

A mérkőzésen vendégként pályára lépő Honvéd veretlenségi sorozata 8 mérkőzést számlál, igaz, a címvédő legutóbbi két bajnokiján egyaránt 2–2-es döntetlenre végzett, legutóbb 2017. április 22-én, a Vasastól kaptak ki a kispestiek. A pályaválasztó Puskás Akadémia szemszögéből a mérleg 1 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség.

A meccs első 10 percében kevés jó helyzetet láthattunk, a tizennegyedikben azonban Radó egy becsúszás során lesérült, hordágyon vitték ki (később kiderült: lábszárcsont-repedése van). Radót Ulysse Diallo váltja. A következő helyzetben Diallo beadását fejeli Lovric, de éppen Spandler elé, aki nyolc méterről, kissé balról a bal felső sarok fölé fejel, nem sokon múlt.

A 21. percben Bobál Dávid kap sárga lapot, a következő percekben komolyabb helyzetet nem, inkább pontatlan passzokat láthatunk, a 26. percben elrendelt ivószünet után azonban Lanzafame jobb oldali szabadrúgását az ötös túlsó sarkától a léc fölé fejeli a magára maradt Lovric. Nem sokkal később két újabb sárga lap: előbb Márkvárt Dávid, majd Ivan Lovric akcióját büntetik. A 40. percben szöglet: Márkvárt azonban elhibázza a beadást, majd Heris lő milliméterekkel a jobb felső fölé 24-ről, kissé jobbról, Eppel mellől.

A mérkőzés első gólját a 45. percben rúgja Davide Lanzafame, aki balról végzi a szabadrúgást, az ötösön Poór és Kamber felugrik a labdáért, de nem érik el azt, a labda Danilovics kapus bal lábára, onnan mögé, a kapu közepébe pattan. 0–1!

A második félidőben a Honvédnél kettős csere történik: Danilót Deák István, Bobált pedig Baráth Botond váltja a kispestieknél. A második félidő mozgalmasabban indul az elsőnél, láthatóan több a jó helyzet, majd az 59. percben (miután Baloghot lecserélik Knezevicre) érkezik is a Honvéd második gólja Eppeltől. 0-2. A lesérült Molnárt a 64. percben Szécsi Márk váltja, majd egy gyönyörű akcióban Lanzafame jobbal milliméterekkel teker a bal felső sarok mellé egy 24 méteres szabadrúgást. A 70. percben, közvetlenül az újabb ivószünet előtt Lanzafame majdnem belövi a mérkőzés harmadik kispesti gólját, megint csak centimétereken múlt.

A vége felé kissé leült a meccs, a Honvéd láthatóan átvette a mérkőzés irányítását, úgy tűnik, a Puskás Akadémia már nem hitt a fordításban. Bár a felcsúti együttes próbálkozott, semelyik helyzetből nem tudott gól szerezni, a Honvéd azonban a sok adódó lehetőség közül kettőt is gólra tudott váltani.


OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)

Felcsút, 1786 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Lanzafame (45.), Eppel (60.)

sárga lap: Márkvárt (34.), Heris (68.), illetve Bobál D. (21.), Lovric (35.),

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!