Becsület mentve

2017.07.28. 14:52

Megvan az ötödik hely!

A magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte az olaszokat, ezzel ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon.

Miután mindkét csapat elveszítette a negyeddöntőt, viszont a soron következő meccsüket hozták, így az ötödik helyért játszhattak péntek délután a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Az első negyed második percében Bujka Barbi egy finom mozdulattal megszerezte a vezetést, amire az olaszoknak sikerült válaszolniuk. Egy kisebb gólcsendet követően aztán hazai részről Szilágyi és Antal is bevette az olasz kaput, amire az ellenfélnek már csak egytalálatos válasza volt, így 3-2-vel zárult az első felvonás.

A második negyed is öt találatot hozott, Keszthelyi Rita ismét kettőre növelte az előnyt, amire Arianna Garibotti válaszolt. A magyar csapat kapitánya azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és újra kettőre növelte a fórt. Hazai részről Gurisatti Gréta volt eredményes, míg az olaszoknál ismét Garibotti: 6-4 ide.

A második félidőben is végig tartották a lányok a kétgólos előnyt, nem engedtük annyira közel az olaszokat, hogy egy pillanatra is elhiggyék, ma lehet esélyük az ötödik hely megszerzésére. A harmadik negyedben Szilágyi és Keszthelyi volt eredményes, míg az utolsó nyolc percben Csabai Dóra és Czigány Dóra is szétbombázta az ellenfél kaput. Az olaszoknál végig csak felzárkózásra futotta, nem tudták eléggé megfélemlíteni sem a hazai publikumot, sem pedig Bíró Attila lányait, akiket a margitszigeti közönség a szokásos ovációban részesített.

Magyarország-Olaszország: 10-8.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!