megye foci

2017.09.02. 08:02

Mennyei Megyei, ahol a mezőnyjátékosból könnyen kapus lehet

A negyedik fordulóval folytatódik a hétvégén a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Több érdekesnek ígérkező összecsapást is rendeznek vasárnap; mi a Tab–Somogysárd ütközetet szúrtuk ki.

Fenyő Gábor

Vasárnap – 17 óra: Tab–Somogysárd

A masszív csapatok közé sorolják a tabi együttest, amely nagyon rosszul rajtolt. A három újonc közül a Somogysárd nyitott a legjobban, amely bemutatkozásként hazai pályán hatalmas zakót kapott a Karádtól. Ez a jelek szerint kellően helyrerázhatta a társaságot, lévén a vereséget két győzelem követte. Babócsán Kuti Richárd négy góljával nyertek, majd hazai pályán a Magyaregrest ütötték ki 5–0 arányban úgy, hogy a 35. perctől 10 emberrel játszottak. Ami viszont közös a két csapatban, hogy kapusproblémákkal küszködnek.

Nem lehet azt állítani, hogy nagy játékosvándorlás lett volna a nyáron Tabon. Hendl Márk visszatért – legutóbb Andocson szerepelt –, míg Gróf Nándor kapus a megye négyben érdekelt Nágocsot választotta, Strángli Patrik pedig visszaköltözött Karádra.

– Rosszul kezdtük a bajnokságot, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy világvége hangulat lenne nálunk: ősszel ugyanis jobbára szenvedni szoktunk, s inkább a tavaszi folytatásban gyűjtögetjük a pontjainkat. Ha agyonütnek, akkor sem tudom megmondani az okát, miért a második félévre rázódik össze a társaság – mondta Gombér György, a Tab elnöke. – Az újonc somogysárdi együttes eddigi eredményei – bár kiadós zakóval nyitottak a Karád ellen – mindenképpen tiszteletet parancsolnak.

Babócsán pontot szerezni is nagy dolog, nemhogy nyerni, legutóbb pedig azt a Magyaregrest tömték ki, ráadásul megfogyatkozva, amely a bajnoki nyitányon Tabon nyert. Kuti Richárd és Kuti Krisztián személyében két szélvészgyors csatárral rendelkeznek – az első három fordulóban ketten már kilenc gólt termeltek –, a védelmüket viszont idősebb játékosok alkotják, amely sebezhető. Mindent összegezve jó lenne vasárnap este az első győzelmünket ünnepelni.

Minden bizonnyal a Somogysárd ellen is a játékosedző Ladiszlai Krisztián védi majd a tabi egylet kapuját. Ott is biztos pont – legutóbb Nagybajomban több bravúrt is bemutatott –, ám a góljai nagyon hiányoznak...

A tabi gárdához hasonlóan az újonc Somogysárdnál is a kapusposzt jelentette az egyik legnagyobb problémát. Az első forduló után ugyanis Poór Tamás Mezőcsokonyára tette át a székhelyét. A második körben Babócsán mezőnyjátékos ügyelt a kapura, legutóbb pedig a Lengyeltótiból érkezett Horváth Norbert védett, akit a 24. órában sikerült leigazolni.

Új játékos még Baranyai Dániel Segesdről, Czippán Zsolt Mezőcsokonyáról, Szabó Zsigmond Kiskorpádról, valamint Németh Ádám Somogyjádról. Poór Tamás hálóőrhöz hasonlóan Bázel Kornél és Kiss Márk is a megyei II. osztályba kiesett Mezőcsokonyán folytatja, Orosz Gergely új csapata pedig az ugyancsak megye kettes Kaposmérő lett.

Babócsán és legutóbb hazai pályán a Magyaregres ellen már megmutattuk az oroszlánkörmünket – kezdte Vancsura Gábor, a Somogysárd edzője. – A babócsai siker is a bravúr kategóriába tartozott, az Egrest pedig úgy győztük le, hogy majd egy órán keresztül emberhátrányban játszottunk. A kiállított Páger Balázs eltiltás miatt kénytelen kihagyni a tabi fellépést és az azt követő Nagyatád elleni hazai derbit. Komoly vérveszteséget jelent a kiesése, hiszen a csapat egyik kulcsjátékosáról van szó, másrészt pedig amúgy is szűkös a játékoskeretünk. Mindettől függetlenül ha a saját játékunkat játsszuk – na és persze nem bízzuk el magunkat –, akkor Tabon is lehet keresni valónk.

Vasárnap – 17 óra: Nagyatád–Nagybajom

Mindkét együttes őrzi (még) a veretlenségét. A hazai pálya mindenesetre a házigazda nagyatádiak mellett szól, mint ahogy az is nagy kérdés, hogy a szerdai Tab elleni (halasztott) bajnoki mennyit vett ki a nagybajomiakból.

Vasárnap – 17 óra: Magyaregres–Kadarkút

Legutóbb Somogysárdon kijózanító pofont kapott a Magyaregres. Vasárnap hazai pályán egy másik újonc, a Kadarkút ellen javíthat.

Vasárnap – 17 óra: Babócsa–Marcali

A két csapat a bajnoki tabella nyolcadik és kilencedik helyét foglalja el egyaránt három ponttal. Van rá sansz, hogy vasárnap este a két egylet helyet cserél egymással, azaz a Babócsa a Marcali elé ugrik.

Vasárnap – 17 óra: Karád–Balatonlelle

A masszív csapatok közé sorolják a Karádot, ám a bajnoki címvédő Balatonlelle az idei szezonban is aranyra pályázik.

Vasárnap – 17 óra: Toponár–Balatoni Vasas

A kérdés úgy szól, hogy vajon a Toponár hazai pályán képes lesz-e feltartóztatni a menetelő, nagy terveket szövögető Balatoni Vasas társulatát?

Vasárnap – 17 óra: Balatonkeresztúr–Csurgó

Nehéz elképzelni, hogy a Csurgó éppen Balatonkeresztúron kezdené meg a pontgyűjtést. A Keresztúr gyaníthatóan már túltette magát a hétvégi sokkon, amikor is egy ötöst kaptak a Balatoni Vasas műfüves pályáján.

Vasárnap – 17 óra: Fonyód–Segesd

Egy olyan derbi, amelynek igencsak nehéz megjósolni a végeredményét. A hazai pálya az újonc Fonyód, ellenben a rutin a Segesd mellett szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában