Phjongcshang 2018

2017.10.22. 21:07

Miklós Edit nagy riválisa súlyosan megsérült

Ilka Stuhec súlyosan megsérült vasárnapi edzése során, így valószínűleg kihagyja az alpesi sízők teljes idényét. Miklós Edit hasonló sérülésből decemberben tér majd vissza.

„Az ausztriai Pitztalban a reggeli edzés során elesett és a bal térde megsérült. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy az elülső térdszalagja elszakadt. Jelenleg úgy tűnik, hogy kihagyja az idény jelentős részét vagy akár az egészet, így a dél-koreai játékokat is”

- mondta Tilen Lamut, a szlovén szövetség szóvivője.

A 26 éves Stuhec az előző szezonban robbant az élvonalba, ugyanis lesiklásban világbajnok lett, továbbá ebben a számban a világkupát is megnyerte, míg szuperóriás-műlesiklásban és összetettben másodikként zárt.

Miklós Edit hasonló sérülésből épül fel. A szocsi játékokon lesiklásban hetedik versenyző januárban szenvedett súlyos térdsérülést, és december végén tér vissza.

A vk-szezon jövő hétvégén az ausztriai Söldenben kezdődik óriás-műlesiklással, a phjongcshangi olimpiát pedig február 9. és 25. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!