Vízilabda

2017.08.06. 19:09

Mindenkit elvert a magyar válogatott Kaposváron

A szeptemberi máltai U17-es Európa-bajnokságra készülő, Horváth János vezette magyar korosztályos válogatott nyerte a háromnapos kaposvári felkészülési tornát veretlenül, miután előbb Törökországot, majd Szerbiát, végül pedig Montenegrót is legyőzte.

Fenyő Gábor

Eredmények:

Magyarország–Törökország 13–11 (6–4, 3–1, 1–4, 3–2)

A három napos nemzetközi utánpótlástorna nyitányán a magyarok gólgazdag mérkőzésen verték a törököket. Az első és a második negyed után a negyedik etapot is hozták a mieink; egyedül csak a harmadik szakasz ment el.

A gólszerzők: Baksa 5, Konarik 3, Fodor O. 2, Schmölcz 2, Tóth Gy. 1, illetve Selcuk 3, Yusa 2, Firat 2, Emre 1, Kerem 1, H. Kaan 1, E. Kaan 1.

Magyarország–Szerbia 9–6 (2–0, 3–3, 3–3, 1–0)

A magyarok egy 3–0-ás rohammal nyitottak az ősi rivális szerbek ellen, ami megadta a találkozó alaphangulatát. Innentől kezdve a vendégek már csak kapaszkodtak ellenfelük után.

A gólszerzők: Baksa 2, Konarik 2, Schmölcz 2, Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Vékony 1, illetve Radovics 2, Zezelj 1, Yasin 1, Radomanlja 1, Baracs 1.

Magyarország–Montenegró 6–5 (2–0, 2–1, 1–0, 1–4)

Az összecsapás érdekessége volt, hogy a két együttes – Horvátország és Ukrajna társaságában – egy csoportban szerepel a szeptemberi máltai Eb-n. A jól védekező magyarok a harmadik negyedben már 5–1-re vezettek, s a tetemes előnyükből a találkozó végére is megőriztek egyet.

A gólszerzők: Baksa 2, Schmölcz 1, Fodor O. 1, Bihácsi 1, Szieben 1, illetve Draaskovics 2, Vucsurovics 1, Radovics 1, Perkovics 1.

További eredmények: Szerbia–Montenegró 9–6; Montenegró–Törökország 9–8; Szerbia–Törökország 5–4.

A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Szerbia, 3. Montenegró, 4. Törökország.

A magyar U17-es keret: Grieszbacher Márk, Korom Dániel, Lampert Márk – kapusok; Baksa Benedek, Bihácsi Bence, Bóbis Botond, Bozó Péter, Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Macsi Martin, Melegh Milán, Schmölcz Norman, Szieben László, Sziládi Kristóf, Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos.

A szakmai stáb. Vezetőedző: Horváth János. Edző: Dávid Zoltán. Kapusedző: Bors László. Erőnléti edző: Horváth Tamás. Orvos: Hangody László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában