roland garros

2018.06.07. 15:28

Nadal ismét elődöntőbe jutott

A világelső Rafael Nadal négy szettben legyőzte az argentin Diego Schwartzmant a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

PARIS, FRANCE - JUNE 07: Rafael Nadal of Spain celebrates his victory against Diego Schwartzman (not seen) of Argentina during their quarter final match at the French Open tennis tournament at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 07, 2018. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

Forrás: AFP/ANADOLU AGENCY

Fotó: Mustafa Yalcin

A szerdán eső miatt félbeszakadt találkozó csütörtöki folytatásában a tízszeres bajnok spanyol sztár ellenállhatatlanul játszott, hatodszor is megverte a 170 centis dél-amerikait, és 11. elődöntőjére készülhet a Roland Garroson. Leendő ellenfele, az argentin Juan Martin del Potro számára intő jel lehet, hogy amikor bejutott a négy közé, Nadal rendre megnyerte a salakos Grand Slam-tornát.

A 31 éves címvédő – aki 2015 óta először vesztett szettet Párizsban – 27. GS-elődöntőjébe jutott, ezzel megelőzte az örökranglista ötödik helyén Andre Agassit.

A 29 esztendős Del Potro egy ugyancsak kétnapos meccsen az Australian Openen döntős horvát Maric Cilicet búcsúztatta, és 2009 óta először került elődöntőbe a Garroson. Ami a Nadal elleni mérlegét illeti, a mallorcai játékos 9-5-re vezet kettejük különpárharcában, az argentin teniszező legutóbb a 2009-es US Openen tudta megverni őt.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

Nadal (spanyol, 1.)-Schwartzman (argentin, 11.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2

Del Potro (argentin, 5.)-Cilic (horvát, 3.) 7:6 (7-5), 5:7, 6:3, 7:5

Az elődöntőben:

Nadal-Del Potro, Thiem (osztrák, 8.)-Cecchinato (olasz)

Borítókép: Nadal örül a Schwartzman elleni győzelemnek

AFP PHOTO / ANADOLU AGENCY / Mustafa Yalcin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!