ATP-vb

2017.11.14. 06:06

Nadal vereséggel kezdett

Rafael Nadal nagy csatában, három játszmában kikapott a belga David Goffintől a hétfői játéknapon.

Az első játszmában a jövő hétvégén a Davis Kupa-döntőjében is érdekelt Goffin játszott magabiztosabban, sokkal jobban adogatott, ő volt a kezdeményezőbb. A belga 6:5-nél szerválhatott az első játszma megnyeréséért, és bár a világelső egyenlített, a rövidítés Goffiné lett.

A második szettben is a hetedik kiemelt belga irányított, Nadal – akinek vb-indulása sokáig kérdéses volt térdsérülése miatt – messze elmaradt legjobb játékától. Goffin 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért szervált sikertelenül, később pedig fogadóként volt négy mérkőzéslabdája is, kihasználni azonban egyiket sem tudta. A világelső a rövidítésben már nem hibázott, így közel két óra játék után következett a döntő játszma.

A harmadik felvonás elején Goffin kétszer is elvette ellenfele adogatását, így már 4:1-re is vezetett. Dupla brékelőnyéből egyet megtartott a mérkőzés végéig, melynek köszönhetően 2 óra 41 perc alatt – pályafutása során először – legyőzte az aktuális világelsőt.

David Goffin (belga, 7.)-Rafael Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4

korábban:

Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)-Dominic Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 7:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!