kézilabda

2019.05.15. 10:02

Nagyot küzdött a Csurgó, de nem tudott nyerni

Bár a papírforma igazolódott be a Szeged és a Csurgó összecsapásán, de a somogyi alakulat minden dicséretet megérdemel a helytállásáért.

Huszár Hajnalka

A kulcsjátékosait nélkülöző Csurgó tisztességes játékkal méltó ellenfele volt nagynevű ellenfelének. A Skopje elleni vereség után az építkezésre használta a mérkőzést a Szeged. Az alapszakaszt veretlenül zárta Juan Carlos Pastor együttese, de a bajnoki címért 9 nap múlva nagyon meg kell küzdeniük, így a felkészülésük első állomása volt az utolsó bajnoki mérkőzés, ahol a Csurgó nem volt könnyű ellenfél.

A találkozó hazai góllal indult, amire Vasic gólja volt a válasz, aztán beindult a szegedi henger és zsinórba 5 gólt lőttek. A félidő közepén kicsit magára talált a Csurgó, Oslak és Pavlovics vezérletével megkezdte a felzárkózást, és a félidő végére már csak négy találat volt a különbség .A második játékrész Sego védésével indult, majd újabb szegedi gólokkal. A nagyobb gólkülönbséget Rok Zaponsek parádés védései akadályozták meg. „Zapi” egy percen belül Gaber, Bombac és Bodó bombáit is hárította. Bencze József a találkozón lehetőséget adott a fiataloknak is, akik éltek a lehetőséggel, Brezovszky, Bazsó, és Kerkovics is bevette a második félidőbe beálló Allilovic kapuját. Az utolsó gólok mégis a rangidősnek, Darko Pavlovicsnak a nevéhez fűzödött, aki hat találatig jutott ezen a mérkőzésen.

-Jól kezdtük a mérkőzést, de nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna – mondta Juan Carlos Pastor. – A cseréink nem azzal a lendülettel játszottak amivel kellett volna. Most rendezzük a sorainkat és készülünk a bajnoki döntőre. Dicséret illeti a végig lelkesen és sportszerűen küzdő Csurgót, mert kemény küzdelemre késztette csapatomat. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a bajnoki címvédő ellen- értékelt Bencze József a Csurgóiak edzője, Az első negyedórában kitűnően játszott a Szeged és félő volt, hogy egy nagyobb arányú vereségbe futunk bele, de küzdésből jelesre vizsgáztunk. Büszke vagyok játékosaimra, mert a hátralévő másfél félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a listavezetőnek. Külön öröm, hogy a harminchét éves Darko Pavlovics kitűnő teljesítménnyel tette emlékezetessé utolsó NB I-es meccsét.

MOL-PICK SZEGED–CSURGÓI KK 34–26 (17–13)

Szeged, 1800 néző. V: Fekete T., Tóth D.

SZEGED: Sego – Sostaric 1, MAQUEDA 6, Bombac 1, GABER 5, BODÓ 4, Källman 1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Henigman 4, Sigurmannsson 1, J. CANELLAS 5 (2), Kaspárek 2, P. Rodríguez 4, Zsitnyikov, Sz. Szunajko. Edző: Carlos Pastor

CSURGÓ: ZAPONSEK – Vaszics 2, Toszkics, FARKAS T. 3, Hadziomerovic 3, A. Kovacevic 1, OSLAK 4. Csere: Füstös (kapus), PAVLOVICS 6, Brezovszky 3, Varjú 1, Szeitl, Kerkovits 2 (1), Bazsó 1. Edző: Bencze József

Kiállítások: –, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában