vizilabda

2019.05.04. 20:35

Nagyot küzdött a sikerért a KVK

A Vasas Plaket együttesét fogadta a Virágfürdőben a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 13-16. helyéért vívott rájátszásának visszavágóján. A kaposváriak kiélezett, remek hangulatú mérkőzésen tudták kiharcolni a győzelmet, s ezzel a biztos bent maradást.

Klein Péter

A somogyi pólósok bár előnnyel kezdték a párharcot, de fővárosi verségükkel a Vasas egyenlíteni tudott, így a kaposvári mérkőzés hívatott arról dönteni, hogy mely együttes küzdhet tovább a biztos bent maradást jelentő tizenharmadik pozícióért.

A kezdés előtt a világbajnok Varga Zsolt köszönet el a kaposvári közönségtől, majd a búcsú pillanatait követően megszerezte a vezetést a Vasas. Sőt, Miklós Levente büntetőjével meg is duplázták előnyüket a piros-kékek. A hazaiakat felpörgette a hátrány és a nagy tét, így fokozták a nyomást. Előbb ifjabb Berta József két emberelőnyből szerzett találatával egalizált, majd Kovács Olivér szemfüles góljával a vezetést is átvette a KVK. A parázs hangulatú adok-kapok végén kétgólos kaposvári vezetéssel fordulhattak a felek.

A harmadik játékrészben Vindisch Ferenc növelte háromra a hazaiak előnyét, s bár remekül védekezett a Kaposvár, Halek Márton távoli gólja utat talált a többször is bravúrral védő Krémer Balázs kapujába. Az utolsó felvonásban egyenlíteni tudott a Vasas, így izgalmasan teltek az utolsó percek: Vindisch Ferenc harmadik góljával vette át ismételten a vezetést a KVK, melyet már nem is engedtek ki a kezükből a somogyi pólósok.

A kaposváriak hazai sikerükkel összesítésben 7–4-re nyerték a Vasas elleni párharcot, s a folytatásban az Újpest együttesével küzdenek a 13. helyért. A fővárosiak pedig a KSI csapata ellen folytatják a rájátszást az osztályozót érő 15. pozícióért.

 

Kaposvári VK–Vasas Plaket 8–7 (1–2, 4–1, 1–1, 2–3)

Kaposvár, Virágfürdő, 350 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Füzesi Zs.

Kaposvári VK: Krémer – Kovács O. 1, Giga 1, ifj. Berta J. 3, Dobos D., Tóth K., Juhász-Szelei. Csere: Lukács Á., Pataki, Varga Zs., Vindisch 3, Németh B., Németh L. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Vasas Plaket: Dévai – Miklós L. 2, Sélley, Hegedűs G. 1, Simon H. 2, Takács B., Halek 1. Csere: Bencz 1, Szabó B., Hőna, Hajdu, Major M. Vezetőedző: Bóbis Máté.

Gól emberelőnyből: 13/5, illetve 12/2.

Gól ötméteresből: – illetve 2/2.

Kiállítva, végleg cserével: Varga Zs. illetve

Kipontozódott: Juhász-Szelei illetve Takács B.

 

Idősebb Berta József: Ha így küzdöttünk volna az egész szezonban, akkor biztos, hogy jobb helyezést érünk el. Az életünkért játszottunk, jól védekeztünk, kevés gólon tartottuk az ellenfelek, ez alapozta meg a sikerünket.

 

Bóbis Máté: A harmadik negyed végén szereztük meg a negyedik gólunkat, ez igen kevés egy ilyen mérkőzésen. Küzdöttünk, de nehéz helyzetbe kerültünk, s ebből kell majd felállnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában