AUTÓSPORT

2019.12.17. 11:15

Negyedik hellyel zárták a versenyszezont

Immáron huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Veszprém környéki murvás pályákon a Mikulás Rallyt, melyen – a hagyományaikhoz hűen – a Ford Fiesta R5-el versenyző Kovács Antal–Istovics Gergő alkotta páros (Speed Rally Team) is részt vett.

Molnár Gábor

Forrás: MGR Images

– Ez a verseny kiemelt színnel szerepel az előzetes naptárunkban, hiszen murvás felületen nagyon szeretünk autózni, és soha nem hagyjuk ki a programunkból ezt a megméretést – mondta a kaposvári Istovics Gergő. – Az idén öt gyorsasági szakaszon hetvenöt kilométernyi száguldás formájában várt ránk a verseny, amelyre a rendező által biztosított hivatalos teszten hangolódhattunk. Itt egy kicsit megmozgattuk az autót és konstatáltuk, hogy a beállításaink jól sikerültek, így bizakodva vártuk a nagy tudáspróbát. Az idén százöt induló alkotta a mezőnyt, amely igen színes volt, a rajtvonalon azonban tizenöt R5-ös autó is felsorakozott, így már ekkor sejtettük, hogy bár ez egy amolyan buliversenynek van titulálva, komoly tempót kell diktálnunk ahhoz, hogy a célkitűzéseinket – mely az első öt hely valamelyikének a megszerzése volt – elérhessük.

Sajnos volt hátráltató tényező is, hiszen a csapat navigátora, Istovics Gergő lázzal-influenzával küzdött, de a betegség ellenére is sikerült tisztesen helytállni a versenyző párosnak.

– Érdekesség, hogy amíg az egyik szakaszon verőfényes napsütés fogadott minket, addig a másik szakaszon akkora ködben kellett mennünk, hogy az orrunkig sem láttunk – folytatta a kaposvári Istovics Gergő. – Sajnos itt egy kicsit visszafogottabb tempót diktáltunk, mint a közvetlen élmezőny, azonban egy látványos, gyors és stabil autózással a versenyt az abszolút negyedik helyen fejeztük be, így a pódiumról lecsúsztunk ugyan, de mivel az abszolút első öt helyezettet díjazták, azért egy szép kupával megint gazdagodtunk így az év végén. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel, és az egész esztendőben nyújtott teljesítményünkre sem lehet egy rossz szavunk sem.

A Ford Fiesta R5 szerencsére hibamentesen és megbízhatóan tette a dolgát, melyben óriási szerepe volt a lelkes csapatuknak. – S hálával tartozunk azoknak is, akik az egész esztendőben szurkoltak nekünk, most jön a jól megérdemelt pihenés, de számunkra nemsokára indul az új szezon – mondta amolyan zárszóként a kaposvári navigátor.

A végeredmény

A győzelmet a Klauzs, Csányi páros szerezte meg, megelőzve a Bútor, Tagai és a Balogh, Holczer alkotta duót.

1. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5, Klaus Motorsport), 2. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5, TBR Racing), 3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5 EVO, Energy), 4. Kovács Antal, Istovics Gergő (Ford Fiesta R5, Speed Rally Team), 5. ifjabb Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5, Korda Racing), 6. Lencse Zoltán, Kovács Annamária (Ford Fiesta R5, Speed Technika), 7. Elek István, Herczeg Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX, Korda Racing), 8. Csucsu, Kailbach Gergely (Skoda Fabia R5), 9. Bodolai László, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5, Ford Hungary Rally Team), 10. Gyarmati Ariel, Kocsis György (Mitsubishi Lancer Evo IX, Gránit Motorsport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában