bravúros meccs

2018.01.03. 23:02

Nem bírt egymással az Arsenal és a Chelsea

A címvédő Chelsea 2-2-es döntetlent játszott az Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának utolsó mérkőzésén, szerdán.

A nagy iramú első félidőben mindkét csapat előtt számtalan gólhelyzet adódott: a vendégeknél Álvaro Morata hibázott ziccert, míg Tiémoué Bakayoko lövésénél Petr Cech védett nagyot. A túloldalon Alexis Sánchez közeli próbálkozását úgy védte Thibaut Courtois, hogy a labda végül mindkét oldalsó kapufa érintésével landolt a kezei között.

A szünet után is hol az egyik, hol a másik kapus mutatott be bravúrt, a gólcsendet végül Jack Wilshere törte meg, aki a 63. percben kiszorított helyzetből bombázott a rövid felső sarokba. Négy perccel később Hector Bellerín szabálytalankodott a tizenhatoson belül Eden Hazard-ral szemben, a megítélt büntetőt a belga támadó lőtte be.

A hajrában a fordítás is összejött Antonio Conte csapatának, Marcos Alonso a 84. percben szerezte meg a vezetést a Chelsea-nek – a végeredményt azonban egy másik spanyol, Héctor Bellerín állította be a hosszabbításban úgy, hogy a gólját követően még egy újabb kihagyott Morata-ziccert is láthatott a közönség.

Borítókép: MTI/AP/Frank Augstein

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!