nincs miért

2018.06.28. 14:13

Nem jár pénz a német játékosoknak

A játékosok nem kapnak jutalmat a világbajnoki szereplésért és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) is sok pénztől esik el, miután a válogatott címvédőként már a csoportkör után kiesett az oroszországi világbajnokságon.

The players on the German bench are dejected, disappointed, disappointed, from left: Mesut OEZIL (Ozil, GER), Antonio RUEDIGER (Rssdiger, GER), Marco REUS (GER) Thomas MUELLER (Mssller, GER) Preliminary Round, Group F, Game 43 , on 06/27/2018 in Kazan, Kazan Arena. Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/Sven Simon

Fotó: Frank Hoermann

A dpa német hírügynökség összefoglalója szerint a DFB mindössze 6,7 millió euróra számíthat a vb 338 milliós pénzdíjából, s a nemzetközi szövetség emellett körülbelül 1,3 millió eurót utal át a felkészülésre. Továbbjutás esetén minden egyes forduló további bevételt hozott volna, míg a németek utódja, az új világbajnok 32,1 millió euróval gazdagodik.

A DFB ugyanakkor megspórolja a futballistáknak ígért prémiumot, amely sikeres címvédés esetén fejenként 350 ezer euró lett volna, összesen tehát körülbelül nyolcmillió, s ebben még nincs benne a szövetségi kapitány és a stábtagok jutalma. A futballisták a kiesés után nem kapnak pénzt, a megállapodás szerint először csak a negyeddöntő elérése esetén jutottak volna prémiumhoz, fejenként 75 ezerhez.

Borítókép: letört német játékosok a dél-koreai zakó után

AFP / DPA / Sven Simon / Frank Hoermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!