Címmérkőzés

2017.09.01. 13:15

Nem öklözik idén Horn és Pacquiao

A korábbi hírekkel ellentétben biztosan nem kerül sor idén Manny Pacquiao és Jeff Horn váltósúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzésének visszavágójára.

A két öklöző júliusban Brisbane-ben csapott össze egymással, és óriási meglepetésre az ausztrál Horn pontozással legyőzte a címvédő fülöp-szigeteki sztárt. Utóbbi néhány nappal vereségét követően már jelezte, hogy folytatja sportolói karrierjét, és visszavágót kér – az előzetesen sokak által lesajnált – riválisától.

A meccs időpontját később november 12-re tűzték ki, ám pénteken az összecsapás szervezői jelezték, hogy Pacquiao politikai elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a küzdelmet.

„Pacquiao hazája kormányának a képviseletében Kínába utazik majd ősszel, éppen a tervezett felkészülése fontos fázisában” – mondta Dean Lonergan meccsszervező, hozzátéve, hogy a sportág történetében egyedülálló módon korábban nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Pacquiao jövőre mindenképpen meg akar küzdeni a veretlen ausztrállal.

A novemberi időpont ugyanakkor vélhetőleg nem marad üresen, és Horn ringbe lép, méghozzá valószínűleg Jesse Vargas ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!