vízilabda

2019.02.23. 17:51

Nem sikerült ledolgozni hátrányukat a kaposvári polósoknak

A Tatabánya ellen zárta az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszát a Kaposvári VK. Idősebb Berta József tanítványai hazai környezetben egygólos vereséget szenvedtek a Tatabánya ellen.

Klein Péter

KVK-Vasas

Azzal a céllal ugrottak medencébe a somogyi pólósok, hogy a Tatabánya legalább négygólos legyőzésével elmozduljanak a B csoport utolsó helyéről, s minél több ponttal várják az alsóházi rájátszást. Ennek megfelelően egy mintaszerű támadás végén Tóth Kristóf kezdte meg a gólgyártást, majd Nikola Giga szabaddobása talált utat a vendégek kapujába. Az első negyedben Kalanovics Balázs még szépíteni tudott, azonban a másodikban előbb Juhász-Szelei Norbert, majd ismét Tóth Kristóf volt eredményes, így már hárommal ment a KVK. Ezt a fórt azonban nem tudták megtartani a nagyszünetig, hiszen Kalanovics Balázs ismét faragott csapata hátrányán.

A harmadik negyed elején felváltva estek a gólok. Hazai részről Varga Zsolt tudott gyorsan duplázni, míg a másik oldalon Hoppál Gergely büntetőből, míg Máthé Balázs centerből talált be. Ezt követően azonban a Tatabánya percei következtek, s egy öt-nullás szériával sokkolták a hazaiakat. Az utolsó etapban hiába próbálta lefaragni hátrányát a kaposvári együttes a Tatabánya jó védekezéssel elvitte a három pontot a somogyi megyeszékhelyről.

A Kaposvári VK vereségének köszönhetően hét ponttal, a B csoport utolsó helyéről vághat majd neki az alsóházi rájátszásnak.

Idősebb Berta József: Többször is ott volt a kezünkben a meccslabda, de a végleg cserés kiállítások után megfordult a mérkőzés. A harmadik negyedben nem magunkkal és nem az ellenféllel foglalkoztunk. Az utolsó játékrészre hiába rendeztük a sorainkat, nem tudtunk már visszajönni a mérkőzésbe. Ezt sajnálom, mert ez a három pont lehet, hogy hiányozni fog a folytatásban.

Zantleitner Tamás: Az első két negyedben bebizonyította a Kaposvár, hogy jó csapat. A folytatásban nem mentünk ész nélkül előre, még háromgólos hátrányban sem. A harmadik negyedben nagy gólokat lőve sikerült megfordítani a mérkőzést.

Kaposvári VK–Tatabánya 8–9 (2–1, 2–1, 2–6, 2–1)

Kaposvár, Virágfürdő, 150 néző. Vezette: Vogel G., Rubos K.

Kaposvári VK: Nemes B. – Juhász-Szelei 1, Giga 1, Sántavy, Kovács O., ifj. Berta J., Tóth K. 2. Csere: Krémer B. (kapus), Vindisch, Dobos D., Varga Zs. 3, Lukács Á. 1, Telegdy A. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Tatabánya: Barabás B. – Fazekas T., Kalanovics B. 5, Kolozsi M., Márkus M., Keresztúri M., Máthé B. 1. Csere: Szentesi Á., Korbán R., Katonás G., Hoppál G. 1, Kuncz T. 2. Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól ötméteresből: – illetve 1/1.

Gól emberelőnyből: 6/0 illetve 6/2.

Kiállítva, végleg cserével: Telegdy A. (18. p.), Giga (23. p.), illetve Keresztúri M. (14. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában