Kézilabda NB I.

2019.12.19. 17:50

Hetedik helyen zárta az őszi szezont a Csurgói KK

Hatalmas sikerrel, a nagy rivális Balatonfüredi KSE elleni győzelemmel zárult a naptári év, és ezzel az őszi szezon. A lejátszott 13 találkozón 15 bajnoki pontot gyűjtött be a somogyi alakulat, 7 alkalommal sikerült kiharcolni a győzelmet, 5 alkalommal az ellenfél bizonyult jobbnak, és egy alkalommal a Sport 36 Komló csapatával megosztoztak a bajnoki pontokon.

Huszár Hajnalka

Ezzel a csapat a hetedik helyen zárt, bár ez rosszabb, mint amire számítottak, de azért elkeseredésre nincs ok, hiszen a harmadik (Grundfos Tatabánya KC) és a nyolcadik (Sport 36 Komló) együttes között csupán 4 pont a különbség. Ez elővetíti azt, hogy a tavasz nagy csatákat, kiélezett meccseket hoz, ahol nincs előre lefutott találkozó, bármikor borulhat a papírforma. Baranyai Norbert vezetőedzőt, Alem Toszkics játékosedzőt és Darko Pavlovics edzőt kérdeztük, hogy értékeli a bajnoki és a nemzetközi szezon eddigi teljesítményét.

Mi volt az alapkoncepció, a csapat célja ebben a félévben?

Darko Pavlovics: A szezon elején az volt az alapkoncepció és a cél, hogy a bajnokságban annyi pontot gyűjtsünk, hogy megtartsuk a nemzetközi kupa szereplésére jogosító helyet. Jó úton járunk, és bízunk benne, hogy a tavaszi félévben, egy jó felkészülési januári időszak után jönni fognak az eredmények és sikerül megvalósítanunk a kitűzött céljainkat.

Hogy sikerült beépíteni a csapatba a nyári igazolásokat?

Baranyai Norbert: A hiányposztokra érkező játékosaink mind profi mentalitásúak, így nem volt nehéz dolgunk a csapatba építésükkel. Meghatározó szerepet kapnak védekezésben és támadásban is és a tudásuk legjavát próbálják nyújtani a mérkőzéseken. Gebhardt Ádám a szezon közben sajnos komoly sérülést szenvedett, ami miatt hosszabb kihagyásra kényszerült de felépülése után biztos vagyok benne, hogy sokat fog tudni segíteni a csapatnak.

A Szegeddel játszott mérkőzésen egy szoros vereség után jó rajtot vett a csapat, jöttek a győzelmek, majd az Eger elleni fiaskó után hullámvölgybe került a gárda és fel kellett rázni a csapatot. Mivel tudta motiválni a fiúkat, főleg a nemzetközi megmérettetés elött?

Alem Toskic: A sorozatos mérkőzések miatt hullámvölgybe kerültünk . Kerestük, hogy lehetne javítani ,annak ellenére, hogy mindenki teljesítette az edzéseken a munkát. Közeledett a nemzetközi szereplés is, és ennek a súlyát átérezte mindenki. Ahogy elérkezett az idő, mindenki nagyon szerette volna a sikert és ez plusz energiát adott a játékosoknak. Ők is érezték, hogy van a játékban javítani valónk. Önbizalmukat és hitüket kellett a megfelelő irányba tolni.

Hárman irányítják a Csurgó csapatát, hogy oszlik meg a munka az edzéseken és a mérkőzéseken?

Baranyai Norbert: Egy stábban dolgozunk kiegészülve kapus edzővel, erőnléti edzővel és fizioterapeutával. Mindenki segít a csapatot a minél jobb szereplésében. Mindenki a tudása legjavát adja és hisszük, hogy a befektetett munkának meg lesz a gyümölcse, ez az együttműködésünk alapja.

Mennyire befolyásolta a csapat teljesítményét a sérülések sorozata?

Baranyai Norbert: A csapat teljesítményét egyértelműen befolyásolta, hiszen a belső pozíciókban a lehetőségeink igencsak leszűkültek. Kevesebben maradtunk, de a koncepcióink nem változtak. A sérülések után a teljesítményünk egy kicsit visszaesett, ez megnehezítette a dolgunkat. Próbáltuk megoldani a kialakult helyzetet – igyekeztünk a lehető legtöbbet gyakorolni, készülni és több variációt kidolgozni – és sikerült Borsos Tamást szezon közben leigazolnunk.

Kanyarodjunk vissza a nemzetközi porondhoz. Hogy értékeli a csapat szereplését ?

Alem Tockic: A sorsolásunk nem volt kedvező, hiszen évek óta nemzetközi kupában szereplő Constanta csapatával kerültünk össze. Kiélezett első mérkőzésen sikerült előnyt szerezni. A végletekig izgalmas hazai visszavágón sikerült kiharcolnunk a továbbjutást egy nagyszerű csapat ellen. A következő körben egy francia élcsapat, a Nimes várt ránk. Hazai bravúros győzelem után idegenben érvényesítették a papírformát a franciák, és sajnos búcsúztunk az európai kupából. Tapasztalat szerzésnek kiváló volt ez négy mérkőzés. illetve a játékosok is fel tudták mérni magukat nemzetközi porondon. Csapatunk megmutathatta magát Európában ami a városnak és a klubnak is külön siker.

A csapat bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé, ahol a Sport 36 Komló csapatát fogadja tavasszal. Mint mindig most is cél, hogy a Csurgó bejusson a Final Fourba. Készülnek e valamilyen különleges taktikával a Komló ellen?

Baranyai Norbert: Addig még nagyon sok mérkőzésünk van, elsősorban fontos bajnoki találkozók. A januári felkészülés során szeretnénk minél előbb jó formába kerülni, mert csak akkor lesz esélyünk ezeken a meccseken. Nyilván a Komló elleni mérkőzések mindig rangadók próbálunk a lehető legjobban felkészülni rájuk, hogy bejuthassunk a Final Fourba.

A távozó Borut Oslak helyére új irányító érkezik az együtteshez. Mennyiben befolyásolja ez a csapat taktikai repertoárját, mennyi időt vesz igénybe a beépítése?

Alem Toskic: Próbáltunk hasonló stílusú játékos keresni, aki illeszkedik csapat szerkezetben és így találtunk rá a rutinos irányítóra Markó Tarabochia személyére. A nagy tapasztalattal bíró játékos ismert a nemzetközi porondon. Biztosak vagyunk benne, hogy rövid időn belül sikerül a beépítése a csapatba és személyében egy meghatározó játékossal sikerül erősíteni a Csurgói KK csapatát.

Véget értek az edzések, mindenki a családja körében tölti az ünnepeket. Meddig tart a pihenő, van e már felkészülési program?

Darko Pavlovics: Igen, véget ért az őszi szezon. Úgy gondolom, hogy szépen zártuk az évet, egy izgalmas győzelemmel hazai pályán a nagy rivális Balatonfüred ellen. Most a pihenés és a regenerálódás időszaka következik. Mindenki megérdemelten elment pihenőre és családjával tölti az ünnepeket. De az ünnepek után már a munka is a mindennapok része lesz, hiszen a játékosaink megkapták a programot erre 3 hétre, amikor önállóan készülnek, majd a visszaérkezés után teljes erőbedobással készülünk a tavaszi mérkőzéseinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában