motokrossz

2019.05.30. 16:40

Nőtt Szvoboda előnye a cseh bajnokságban

Szvoboda Bence a második futamot megnyerte a cseh motokrosszbajnokság harmadik fordulójában, a napi értékelésben pedig a második lett.

Sonline

A legendás dalecini pálya fogadta a cseh motokrosszbajnokság mezőnyét, a 80-as években világbajnoki versenyeknek helyszínt adó pálya különösen kedves Szvoboda Bencének: karrierje során eddig mindig nyert itt a cseh bajnoki kiírásban.

Az idei bajnokságban két forduló után Szvoboda nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, 15 pontos előnnyel érkezett meg Dalecinbe, ahol nem csak a két Osicka Team-es ellenfelével kellett megküzdenie az újabb sikerekért, hanem az MX1-es kategória rekordbajnokával, a sérülésből visszatérő Martin Michekkel, és az egykori junior világbajnokkal, Matiss Karróval, aki vendégszereplőként vett részt a viadalon.

A kvalifikáción Szvoboda a második helyen kezdte a napot, ami biztató futamokat ígért, tekintve, hogy csak három tizeddel maradt le a pole pozícióról. Az első menetet kontroll alatt tartotta Karro, a rajttól a célig vezetett, de Neugebauerrel sem bírt a magyar fiú, aki így a harmadik helyen zárta ezt az etapot.

A második futamban is Karro kezdett a legjobban, a kaposvári sportoló csak az ötödik helyen motorozott a rajt után, de ezúttal nem érte be az első helynél kevesebbel. A leintésig hatalmas tempót diktált, amire nem volt az ellenfeleknek ellenszere. A két futam értékelése alapján Karro nyerte a dalecini összecsapást, Szvoboda viszont a bajnoki címére veszélyes ellenfeleit maga mögött tartotta, így újabb pontokkal növelte előnyét a pontvadászatban.

– A második futamban megmutattam, mit tudok – mondta Szvoboda Bence. – Ennél gyorsabban nem tudtam volna motorozni, a teljesítőképességem határán mentem végig. Jó erőben vagyok és a tempómra sem lehet panasz. Tizennyolc pont az előnyom a bajnokságban, ilyen kedvező pozícióban még soha nem voltam Csehországban.

A verseny végeredménye: 1. Mattis Karro (lett) 47 pont, 2. Szvoboda Bence (KTM) 45 pont, 3. Filip Neugebauer (KTM) 42 pont. Az MX1-es cseh bajnokság állása: 1. Szvoboda Bence 137 pont, 2. Filip Neugebauer 119 pont, 3. Lukas Neurauter 108 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában