labdarúgás

2019.04.07. 19:02

Hiába vezetett, kikapott a BFC Siófok

Kikapott a BFC Siófok Vácon a Merkantil Bank Liga NB II. 31. fordulójában. Ebben a meccsben is több volt egy vereségnél.

Keszthelyi Zoltán

Nem változtatott a legutóbbi, Balmazújváros elleni győztes csapatán Márton Gábor vezetőedző, ám ami akkor elég volt, az Vácott kevésnek bizonyult, pedig a házigazdák sincsenek a legjobb formában, hiszen három vereséggel a hátuk mögött várták ezt a találkozót. Ráadásul előnyről buktak a balatoniak, akik Szakály Dénes révén kerültek előnybe: Horváth Péter harcolt ki egy szabadrúgást a hazai tizenhatos előtt, amit Magasföldi tekert kapura, s Halasi védett ugyan, de a kipattanót a vendégek középpályása a hálóba stukkolta.

A siófokiak ezzel mintha be is fejezték volna ezt a bajnokit, amit persze ki is használtak a váciak, akik Görényi fejesével egyenlítettek, majd két perc múlva Zsolnai büntetőjével fordítottak. Nem a semmiből jött az egyenlítés; Molnár három perccel korábban két bravúrt is bemutatott egy támadáson belül: előbb Varga, majd Zsolnai ziccerét védte. A büntető előtt pedig Balogh szabálytalankodott Vargával szemben, amiért sárga lapot kapott, majd a fordulás után megkapta a másodikat is, Halasi kapus támadásáért. Ez gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát, hiszen nagyon gyenge támadójátékot mutattak a balatoniak, pedig a Medgyes, Horváth, Magasföldi, Szakály alkotta négyestől lényegesen több lenne elvárható.

Azért akadtak lehetőségek az első félidő végén, amikor Magasföldi kétszer is helyzetbe került, sőt Balogh szabadrúgása után Horváth Péter fejelhetett volna gólt, emberhátrányban pedig Szakály szabadrúgása után Fehérnek adódott egy fejese, mely gól lehetett volna. A balatoniak támadójátéka ezúttal szinte kimerült a pontrúgásokban.

Vác FC–BFC Siófok 2–1 (2–1)

Vác, Ligeti Stadion, 250 néző. Vezette: Molnár Attila (Szabó Péter, Bertalan Dávid)

Vác FC: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Varga Sz. (Gyürki, 66.p.), Tóth G. (Pintér B., 80.p.), D'Urso, Kákonyi (Murai, 83.p.), Zsolnai – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly.

BFC Siófok: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs., Izing, Jánvári – Horváth A. – Medgyes (Zamostny, 63.p.), Magasföldi (Lorentz, 63.p.), Szakály D., Balogh B. – Horváth P. (Csilus T., 82.p.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Szakály D. (11.p.), Görgényi (33.p.), Zsolnai (35.p. – tizenegyesből)

Piros lap: Balogh B. (65.p. – második sárga lap után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában