Münchenben

2019.05.26. 14:35

Olimpiai kvótát szerzett a sportlövő Mészáros Eszter

Ő már biztosan ott lesz 2020-ban Tokióban.

Mészáros Eszter kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára vasárnap a Münchenben zajló sportlövő-világkupán, miután a hatodik helyen végzett női légpuskában.

Mészáros a selejtezőben 630.2 körrel végzett, és a hetedik helyen jutott be a nyolcas fináléba, ahol végül 162.8 körrel a hatodik helyen zárt. Miután azonban az előtte végzők közül csak az ötödik román Laura-Georgeta Comannak nem volt eddig kvótája, ezért a versenyen gazdára talált két olimpiai kvótából a másodikat Mészáros kapta meg.

A 149 fős mezőny másik két magyar indulója közül Dénes Eszter 625.7 körrel a 35., míg Horváth Lea 624.9 körrel az 55. helyen végzett a selejtezőben.

A versenyt az indiai Apurvi Chandela nyerte meg, aki 633.0 körrel már a selejtezőben is legjobbnak bizonyult, a döntőben pedig 251.0 körrel győzött.

A magyar sportlövők közül korábban már a puskás Péni István, valamint a pisztolyos Major Veronika szerzett olimpiai kvótát. A három sportlövőn kívül további két magyar, a vitorlázó Berecz Zsombor és Érdi Mária szerezte már meg a jövő évi olimpiára a kvalifikációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!