Labdarúgó NB III.

2017.09.09. 20:59

Öngól és büntető – kikapott a Rákóczi az Érdtől

Az NB III. Nyugati csoport ötödik fordulójában igazi csúcsrangadót vívott a Kaposvári Rákóczi FC az Érdi VSE ellen. A vendégek egy öngólnak köszönhetően korán megszerezték a vezetést, majd egy jogtalannak tűnő büntetővel megduplázták előnyüket. A hazaiak ugyan a második félidőben szépítettek, de nem tudtak pontot szerezni.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 1–2 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.: Zierkelbach (Iványi I., Molnár M.).

Mindkét csapat egyaránt 10-10 ponttal állt a tabellán a mérkőzést megelőzően, a kaposváriak csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak a második helyre. Az első három percben a Rákóczi Kollega Krisztián révén kétszer is veszélyeztetett. Előbb Kertész Ferenc védett nagyot, majd fölé szállt a kísérlete.

Ezt követően érkezett a hidegzuhany egy ártalmatlannak tűnő beadás után zavar lépett fel a hazai védelemben, s a bevetődő Szabó Alex lábáról a hálóban kötött ki a labda. A folytatásban próbálta átvenni a meccs irányítását a Rákóczi, s mindent megtett az egyenlítésért, ám Szakály Attila és Kollega Krisztián lövésénél is védeni tudott az érdi hálóőr. A félidő hajrájában jött az újabb hidegzuhany: Kelemen Patrik esett át a kivetődő Slakta Balázson, aki már birtokolta a labdát, de a játékvezető ezt szabálytalannak ítélte meg, így jöhetett a büntető. A tizenegyest Koós Gábor magabiztosan

értékesítette, így kétgólos előnnyel mehetett szünetre a vendég együttes.

A második játékrész elején Vachtler Csaba beadását Hadaró Valentin fejelte a felső lécre, melyről kérdéses, hogy a gólvonal elé vagy mögé pattant-e a labda, a játékvezető végül továbbengedte a játékot. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de egyértelműen a kaposváriak uralták a játékot.

A hazai fölény a 77. percben érett góllá, amikor is Sóron Tibor lőtt 15 méterről az érdi kapuba. A hátralévő percekben tovább támadtak az egyenlítésért Andorka Péterék, de nem tudták feltörni a betömörülő vendég védelmet, pedig a támadónak megvolt rá az esélye.

A két feljutásra pályázó együttes összecsapása egy jó iramú, feszült hangulatú mérkőzést hozott, melyen a Kaposvári Rákóczi birtokolta többet a labdát, s alakított ki több helyzetet, mégis az érdiek örülhettek a három pontnak.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Ur, Bakos, Szabó A. (Böjte, 20. p.(Andorka, 66. p.)) – Vachtler, Szakály A., Ludánszki (Ivancsics, 66. p.), Nagy K., Hadaró – Sóron, Kollega K. Vezetőedző: Artner Tamás.

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya, (Pallagi, 69. p.) Kelemen (Tárkányi, 87. p.) – Balázsovics (Hegedűs N., a szünetben), Pál Sz., Németh G. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gólszerzők: Sóron (77. p.), illetve Szabó A. (6. p. – öngól), Koós (40. p. – 11-esből).

Sárga lap: Ludánszki (27. p.), Bakos (78. p.) illetve Kelemen (27. p.), Kónya (63. p.), Kárász (71. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában