2-1 lett a vége

2018.06.09. 19:36

Öngóllal vesztette el az ausztrálok elleni meccset a magyar válogatott

Bár a 87. percben elképesztő bravúrral kiegyenlített a hazai csapat, a hosszabbításban egy véletlen becsúszott öngól az ausztrálok javára fordította a meccset.

Budapest, 2018. június 9. Varga József (b) és az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrál csapat játékosa, Tomas Rogic (b2) a Magyarország - Ausztrália barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. június 9-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 2-1-es vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő ausztrál csapattól a Groupama Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s a magyarok mindannyiszor kikaptak, ráadásul Georges Leekens szövetségi kapitány irányításával továbbra is nyeretlenek. A három nappal ezelőtti, fehéroroszországi döntetlen mellett ez volt a harmadik veresége a belga szakembernek, aki Varga Kevin becserélésével ezúttal újoncot is avatott.

A vendégek a 74. percben Arzani lövésével szereztek vezetést úgy, hogy Dibusz mellé ütött a labdának. A hajrában aztán két öngól volt, előbb Sainsbury fejelt a saját kapujába, majd a csapatkapitány Kádár is szerencsétlenül ért labdába a hosszabbításban.

A magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Borítókép: Varga József (b) és az ausztrál Tomas Rogic (b2) a meccsen a fővárosi Groupama Arénában

MTI Fotó: Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!