OTP Bank Liga NB I.

2020.02.19. 09:59

Ott van a fiatalok lábában a továbbjutás lehetősége

Egygólos hátrányból várja a Mezőkövesd Zsóry FC elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóját a Kaposvári Rákóczi FC, amely szerdán 18 órától hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást.

Klein Péter

Fotó: LANG ROBERT

Labdarúgó Magyar Kupa A hosszabbításban kapott gól miatt hátrányból, de nem reménytelen helyzetből várja a visszavágót a Kaposvári Rákóczi FC. Az OTP Bank Liga NB I.-ben sereghajtó somogyiak számára ugyanis elég lenne egy egy-nullás siker a matyóföldiek ellen.

A Magyar Kupa kilencedik fordulójában már oda-visszavágós párharc során dől el a továbbjutás sorsa, így fontos szerepe van az idegenben szerzett góloknak. Amennyiben mindkét mérkőzésen ugyanaz az eredmény születik, úgy előbb kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőpárbajban döntik el a felek, melyik csapat folytathatja a küzdelmeket a legjobb nyolcban.

Játszhatnak az új igazolások is

A Kaposvári Rákóczi FC számára a Magyar Kupa előző kiírásában a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A helyzet kísértetiesen hasonló, hiszen a somogyiak akkor is idegenben kezdték a párharcot, s kettő-egyes vereséget szenvedtek a velük egy osztályban szereplő Budaörstől. A visszavágón nem esett gól, így búcsúztak a kaposváriak, akik ezúttal szeretnének a legjobb nyolcba kerülni.

– Az előző szezonban nagyon szép eredményeket értünk el a fiatalokkal a kupában – utalt vissza a tavalyi szereplésre Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – Ezúttal is az a cél, hogy a kupában azok játszanak, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kapnak. Remélem, hogy a fiatal csapatunkkal jó eredményt érünk majd el a Mezőkövesd ellen. Bízom benne, hogy élnek a lehetőséggel és kettőzött erővel fognak küzdeni a továbbjutásért. Nemrég igazoltunk két ifjú játékost Debrecenből, Bévárdi Zsombort és Pintér Ádámot, akik szintén lehetőséget kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában