őssejtbeültetés

2019.09.10. 11:10

Párizsba szállították Schumachert

A Le Parisien forrása megjelölése nélkül közölte: hétfőn a Párizs dél-nyugati részén található Pompidou klinikára szállították a több mint öt és fél éve súlyos fejsérülést szenvedő hétszeres Formula–1-es világbajnokot, Michael Schumachert, aki őssejtbeültetésen vesz részt.

A lap azt is tudni véli, hogy a beavatkozást dr. Philippe Menasché szívsebészprofesszor végzi el – írta meg a Nemzeti Sport.

A Le Parisien szerint a 2013 decemberében síbalesetben súlyos agykárosodást szenvedő Michael Schumachert hétfőn szállították a klinikára, hogy a „titkos kezelésként” aposztrofált beavatkozáson átessen. A lap úgy tudja, Schumachert az intézet szív- és érrendszeri osztályán kezelik, s két napig tartják bent.

A Le Parisien szerint a korábbi világbajnok őssejtinfúziókat fog kapni a beavatkozás során, amelytől azt remélik, hogy növekszik Schumacher szervezetének ellenálló-képessége a különböző gyulladások ellen.

A hétszeres bajnok családja nem kommentálta az értesüléseket.

Schumachert balesete után hosszú hónapokon át tartották mesterséges kómában, és a balesete óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!