Úszás

2019.02.16. 15:06

Rasovszky Kristóf második lett Dohában

A magyar nyíltvízi úszó a dobogó második fokára állhatott a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA nyíltvízi úszásban kiírt világkupa-sorozatának idei nyitóállomásán szombaton.

Hungary's Kristof Rasovszky celebrates gold in the men's 25km open water swimming at Loch Lomond, northwest of Glasgow, on August 12, 2018 during the 2018 European Championships. (Photo by FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Francois Xavier Marit

A FINA honlapja szerint a 10 kilométeres viadalon a győzelmet a német Florian Wellbrock szerezte meg, a magyar versenyző mögött pedig az amerikai Jordan Wilimovsky ért célba harmadikként.

Rasovszky kevéssel a széria idei rajtja előtt jelentős elismerésben részesült:

őt választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának az európai szövetség (LEN) szavazásán.

A 21 éves versenyző – aki a díj 2008 óta íródó történetében a nyíltvízi úszás első magyar férfi győztese – a glasgow-i Európa-bajnokságon két aranyérmet és egy ezüstöt nyert, és a LEN-választáson a voksok 47 százalékát bezsebelve diadalmaskodott.

Rasovszky egyedülálló módon a nyíltvízi Eb-k történetében a férfiaknál elsőként tudott mindhárom egyéni számban érmet szerezni tavaly.

Emellett négyből négy viadalon nyert a LEN Európa Kupa-sorozatban, míg a világkupa-összetettben negyedik lett.

Borítókép: Rasovszky Kristóf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!