kézilabda-előzetes

2019.11.15. 13:12

Régi ismerős is érkezik Csurgóra a franciákkal a nemzetközi kupameccsre

Szombaton folytatódik az EHF Kupa sorozata , a Csurgói KK csapata a nagyon erős francia bajnokságban jelenleg második helyen álló Usam Nimes Gard csapatát fogadja a Sótonyi László Sportcsarnokban.

Huszár Hajnalka

EHF kupa, férfiak A francia együttesben a rutinos és a fiatal játékosok is meghatározó szerepet játszanak, hiszen itt szerepel a francia nemzeti csapat egyik legeredményesebb játékosa a bal szélen játszó Michael Guigou, de balátlövő pozícióban szereplő Elohim Prandi a jövő generációját képviseli. Prandi fiatal kora ellenére már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, és várhatóan a sztárcsapat PSG játékosaként folytatja pályafutását a következő szezonban. A kapuban régi jó ismerős a Csurgón is megfordult szlovák válogatott Paul Teodor áll, aki Vácról igazolt Franciaországba.

A mérkőzést a montenegrói Bogdan Kaludjerovic-Ivan Vujacic játékvezető páros dirigálja. A találkozót szombaton, 15 órakor rendezik a csurgói Sótonyi László Sportcsarnokban.

Otthon kiválók

Nehéz mérkőzés vár a somogyiakra egy jól felépített kemény csapattal szemben. A Nimes már ezen a találkozón szeretné eldönteni a továbbjutás sorsát, így a Csurgónak koncentrált játékkal, jó védekezéssel kell annyi előnyt kiharcolnia, hogy a visszavágón legyen esélye a továbbjutásra. A francia klub jövőre ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját és szeretné ezt az évfordulót a lehető legjobb eredménnyel emlékezetessé tenni. Céljuk hogy bajnokságban a dobogóra érjenek és a nemzetközi porondon is a lehető legtovább meneteljenek. A bajnoki tabellán jelenleg a francia topcsapat a Paris Saint Germain mögött állnak. Az EHF kupában a Csurgó szeretné megállítani őket.

– Száz százalékos teljesítményre lesz szükség hogy legyőzzük a Nimes csapatát – mondta Pallag Péter, a Csurgó saját nevelésű kapusa, aki idén tért vissza a nevelőegyesületéhez. – Nagyon erős az ellenfellünk, de mindent el fogunk követni, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. A visszavágó is nagyon nehéz lesz idegenben, de igazi sportemberként csak a győzelem lehet a célunk. Ehhez nagy szükségünk lesz a szurkolóink hathatós támogatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában